Home Izdvojeno Gradonačelnik Ačkar najavio: Lokalni prijevoz će biti besplatan

Gradonačelnik Ačkar najavio: Lokalni prijevoz će biti besplatan

Uvode se i nove lokalne linije

PODIJELITE

Jučer smo pisali kako je završen dio postupka zaprimanja ponuda za natječaj “Komunalni javni linijski prijevoz putnika na području Grada Velike Gorice”. Kako smo najavili, za javni lokalni prijevoz pristigle su dvije ponude – jedna objedinjena od Autoturista i Čazmatransa na oko 14 milijuna eura te jedna od Autotransa na 27 milijuna eura. Iz Grada ističu kako je prema pristiglim ponudama cijena usluge u odnosu na ZET značajno povoljnija. ZET zaračunava 20 kuna po kolnom kilometru, a prema povoljnijoj pristigloj ponudi cijena kolnog kilometra bi bila 12 kuna što je velika razlika.

U vezi navedenog smo poslali upit uredu gradonačelnika za očitovanjem jer su mnogi građani izazvali negodovanje odlaskom ZET-a s lokalnih linija. Kako nam navodi gradonačelnik Ačkar, natječajni postupak ne može komentirati dok ne bude završen i dok ne prođu svi žalbeni rokovi. “Ono što želim poručiti našim sugrađanima jest da će lokalni prijevoz od samog uvođenja novog pružatelja usluge biti besplatan.”, navodi.

Dodaje i kako će se uvesti nove linije prema željezničkom kolodvoru, prema poslovnoj zoni Meridian 16, liniju Velika Gorica – Mičevec koja će prolaziti kroz Veliku Mlaku, kao i kružnu liniju po samom naselju Velika Gorica. Upravo onako kako su i građani tražili.

Kako smo jučer pisali, što se tiče linija prema Zagrebu, kako linija iza same Gorica (268,290 i 330), tako i onih iz ostalih naselja koje idu u Zagreb, na njima će uslugu prijevoza i dalje obavljati ZET.