Home Izdvojeno Građani su rekli svoje: Prioritet su medicinski centar i prometnice

Građani su rekli svoje: Prioritet su medicinski centar i prometnice

Stigli su rezultati ankete u kojoj je sudjelovalo niti 800 građana, a evo što su odabrali kao prioritete

PODIJELITE

U online anketi o proračunu Grada Velike Gorice za iduću godinu koja je trajala od 29.10. do 8. studenog ove godine sudjelovale su samo 763 osobe. Podsjetimo, po posljednjem popisu stanovništva iz 2011. godine, Velika Gorica bez okolice broji više od 30 tisuća stanovnika. Čak i ako uzmemo u obzir da je dio stanovnika maloljetan i možda se ne koristi računalom, iznimno je malen broj građana odlučio sudjelovati u anketi.

Prema rezultatima ankete Velikogoričani kao najvažniji projekt vide izgradnju medicinskog centra, dok za najvažnije područje proračunskog financiranja drže obnovu i izgradnju prometnica. “Ovi rezultati poklapaju se sa rezultatima telefonske ankete provedene početkom godine na reprezentativnom uzorku. Osim obnove i izgradnje prometnica, sudionici ankete kao prioritetna područja vide i javni prijevoz, prometnu sigurnost, potpore za novorođenčad i djecu, zaštitu okoliša, izgradnju i uređenje vrtića…”, navode iz grada.

Što se tiče projekata, uz medicinski centar, kao najvažniji su označeni besplatni udžbenici, pomoćnici u nastavi, biciklističke staze, energetska obnova, izgradnja doma za starije, novi autobusni kolodvor i nova gradska tržnica. Kao što je i navedeno u samoj anketi, iako neki od navednih projekata nisu u nadležnosti Grada Velike Gorice, oni su zbog interesa javnosti bili uvršteni u anketu.

Uz ponuđene odgovore, svi sudionici ankete mogli su sami navesti prijedloge za koje misle da su od važnosti za život u gradu.

Cjelovito izvješće sa svim rezultatima i prijedlozima možete otvoriti u privitku.

anketa-proracun2021-izvjesce