Home Gospodarstvo Grad za projekt energetskog razvoja dobio darovnicu od 60 tisuća eura

Grad za projekt energetskog razvoja dobio darovnicu od 60 tisuća eura

Iako je konkurencija bila velika, jedan od prihvaćenih projektnih prijava je i prijava Grada Velike Gorice

PODIJELITE

Velika Gorica, u svrhu izrade investicijskog koncepta ”Razvoj energetski pozitivnih i klimatski neutralnih naselja”, dobila je darovnicu od 60.000 eura. Darovnica je dodijeljena u sklopu inicijative European City Facility (EUCF) za podršku jedinicama lokalne samouprave u razvoju investicijskih dokumenata za ulaganja u održivu energiju koja pruža stručnu i financijsku podršku gradovima u pripremi potrebnih analiza i studija izvodljivosti te daje pomoć u organizaciji i koordinaciji procesa izrade investicijskog koncepta.

Kao pilot područje za izradu investicijskog koncepta u Velikoj Gorici izabrana su naselja Buševec, Rakitovec i Turopolje te Ogulinec.

Prvi javni poziv EUCF-a zatvoren je 2. listopada 2020. godine, a na isti se zaprimljeno više od 250 prijava iz cijele Europe. Hrvatska je u bloku s deset drugih zemalja u sklopu kojeg se financiralo 10 projekata, od kojih su tri projektne prijave iz Hrvatske. Iako je konkurencija bila velika, jedan od prihvaćenih projektnih prijava je i prijava Grada Velike Gorice.“, navode iz Grada.

Više o projektu možete pronaći na stranicama Grada.