Home Izdvojeno Grad nastavlja pomagati sportskim savezima: potpisani novi ugovori vrijedni 8,8 milijuna kuna

Grad nastavlja pomagati sportskim savezima: potpisani novi ugovori vrijedni 8,8 milijuna kuna

Ove godine iz gradskog proračuna za Zajednicu športskih udruga Grada Velike Gorice izdvojit će se 8,5 milijuna kuna, 180 tisuća kuna dobit će Sportski savez osoba s invaliditetom, dok će po 80 tisuća kuna pripasti Športsko rekreativnom savezu te Školskom sportskom savezu.

PODIJELITE

Predstavnici četiri sportska saveza i gradonačelnik Dražen Barišić potpisali su jučer nove godišnje ugovore o suradnji. Ove godine iz gradskog proračuna za Zajednicu športskih udruga Grada Velike Gorice izdvojit će se 8,5 milijuna kuna, 180 tisuća kuna dobit će Sportski savez osoba s invaliditetom, dok će po 80 tisuća kuna pripasti Športsko rekreativnom savezu te Školskom sportskom savezu.

Svi potpisnici ugovora izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom.

– Velika Gorica svakim danom bilježi sve bolje i kvalitetnije rezultate na polju sporta kao društvene djelatnosti, prepoznata je kroz pojedinačne i ekipne sportove i medalje, to se najviše spominje u medijima, ali trebala bi Velika Gorica biti prepoznata i kroz objekte i projekte koje radimo na području našeg grada, koji su i u financijskom smislu uvijek iznad 10, 15 pa čak i 40 milijuna kuna, ali treba biti prepoznato i kroz zajednice – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.Predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, Goran Kovačić, rekao je da ga veseli što se sve veći broj mladih ljudi uključuje u sportske aktivnosti. – Puno toga mi smo predlagali, puno toga je i s vaše strane usvojeno i napravljeno. Idemo dalje, kreću novi projekti, iz godine u godinu dobivali smo izdašnija sredstva, naš sport je rastao, rezultati su bili sve bolji i u pojedinačnim, ekipnim i momčadskim sportovima. Mislim da možemo izraziti samo jedno zadovoljstvo da imamo vodstvo kakvo imamo u gradu i barem što se tiče nas sportaša, nadam se od sada i ovih drugih saveza.

Iako je izrazito zadovoljna suradnjom s Gradom, predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom, paraolimpijka Mirjana Lučić istaknula je potrebu za većom financijskom potporom Savezu. – Ono što je, po meni, jedan veliki problem je što smo relativno brzo postigli enormno velike uspjehe i što je Gradu na neki način to sve skupa teško popratiti onako kako biste to htjeli i ja sam toga svjesna i svi mi sportaši. Rezultati kod osoba s invaliditetom sportaša sigurno neće nedostajati, mogu biti samo bolji i veći. Ja se iskreno nadam da će Grad to i dalje uvidjeti i da će nam s godinama povećavati proračun jer trenutno se jedva krpamo, trebamo platiti trenere, ne možemo ih ne platiti, a bez njih nema rezultata, to je jednostavno tako. To je naš osnovni problem.Lučić je rekla kako je pri Sportskom savezu osoba s invaliditetom već osnovan plivački klub i da samo čekaju otvorenje bazena. Gradonačelnik Barišić je najavio kako će Velikogoričanima uskoro biti na raspolaganju novi sportovi u gradu.

– Gorica pokazuje da ima trend rasta i u budućnosti ćemo čak i nekoliko novih sportova, koji su bili nezamislivi unazad nekoliko godina, afirmirati i ponudit ćemo našim sugrađanima i drugim stanovnicima iz obližnjih gradova, sportove koji su bili nemogući na području našeg grada, kao što je skijanje, klizanje, plivanje tako da ćemo obuhvatiti gotovo sve sportove – rekao je Barišić.

Osim što će poduprijeti rad četiri sportska saveza, ove će godine Velika Gorica omogućiti svim sportašima besplatne liječničke preglede. Financirat će i održavanje sportskih objekata te realizaciju sportskih projekata.