Home Gospodarstvo Grad dijeli COVID-19 potpore pogođenim mikro i malim poduzećima

Grad dijeli COVID-19 potpore pogođenim mikro i malim poduzećima

Kriterij za dodjelu potpora je postotni udio pada prihoda od minimalno 50% za razdoblje od 1. do 31. prosinca 2020. godine

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice / Ilustracija

Kao što smo jučer najavljivali, Grad Velika Gorica danas je objavljio Javni poziv za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19.

Poziv je namijenjen mikro i malim subjektima malog gospodarstva sa sjedištem, a obrtnici i s prebivalištem na području Grada Velike Gorice. Prihvatljivi prijavitelji su subjekti kojima je dana 27. studenog 2020. godine Odlukom koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske potpuno ili djelomično obustavljeno poslovanje.

Kriterij za dodjelu potpora je postotni udio pada poslovnih prihoda/primitaka u razdoblju od 1. do 31. prosinca 2020. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a koji mora iznositi najmanje 50%.

Visina potpore ovisi o broju zaposlenih. Maksimalni iznos potpore po zaposlenom može biti do tri tisuće kuna. Maksimalni broj zaposlenih za obračun potpore, po obrtu ili trgovačkom društvu je pet. Ukoliko je ukupno zatraženi iznos sredstava veći od osiguranih sredstava, prednost imaju prijavitelji s većim postotnim udjelom pada poslovnih prihoda/primitaka.

Prijave se zaprimaju od 15. do 28. veljače 2021. godine elektronskim putem na e-mail adresu: poduzetnistvo@gorica.hr.

Sve ostale informacije i obrasci, uključujući i Zahtjev, te potrebne Izjave sadržane su u Javnom pozivu koji se nalazi OVDJE.