Home Sport Goricu pojačao bivši košarkaš Cibone i Zadra – Karlo Uljarević

Goricu pojačao bivši košarkaš Cibone i Zadra – Karlo Uljarević

"Dolazim u jako dobru momčad, prepunu mladih igrača s golemim potencijalom i vjerujem da nas čekaju jako dobre stvari."

PODIJELITE
Foto: KK Gorica

Košarkaški klub Gorica, nakon kratkog zatišja u svoje redove dovela je novog igrača. Karlo Uljarević novi je igrač KK Gorica. “Sretan sam i zadovoljan što je sve dogovoreno. Posljednja dva, tri tjedna nisam bio zadovoljan situacijom u Zadru i odlučio sam prihvatiti poziv Gorice. Bio sam u kontaktu s trenerom Sesarom i uoči prošle sezone, i na zimu, pa opet ovog ljeta… Kontakt je stalno postojao, a sad smo se konačno i spojili Gorica i ja.”, rekao je Uljarević.

Njegova karijera počela je u KK Osječki sokol, a s 16 godina seli u Zagreb. Od 2014. do 2018. nosi dres Cibone dok je bio u svim mlađim sekcijama reprezentacije. Nakon toga seli u Škrljevo, a onda igra za KK Zadar. Spreman je na suradnju s trenerom Sesarom za kojeg smatra da je pravi stručnjak. “O njegovim igračkim kvalitetama, koje danas prenosi na svoje igrače, bespredmetno je i govoriti.”, govori Uljarević, koji u Veliku Goricu dolazi s ogromnom količinom optimizma.

“Dolazim u jako dobru momčad, prepunu mladih igrača s golemim potencijalom i vjerujem da nas čekaju jako dobre stvari. Vjerujem da ću se dobro uklopiti u to društvo i da ćemo ostvariti sve naše ciljeve. Osobno, dolazim u Goricu kako bih osvojio neki trofej u domaćim okvirima, bio to Kup ili prvenstvo. Vjerujem da su to realne ambicije, da ova momčad ima kvalitetu za to. Za to ćemo morati jako puno raditi, neke stvari morat će se i poklopiti, ali siguran sam da je moguće. Naravno da mi je cilj i napredovati kao igrač u sezoni pred nama, uvjeren sam da je ovo prava sredina za to.” zaključuje.

Sa svojih 180 centimetara na prvom treningu Gorice se pojavio već jučer poslijepodne. Sada je dio tima te se priključio Borni Kapusti, Mati Kalajžiću, Ivanu i Hrvoju Majcuniću, Maju Kovačeviču, Emilu Saviću, Ivanu Baturu, Anti Mašiću, Lovri Mazalinu, Marku Bakoviću i Krešimiru Ljubičiću.