Home Izdvojeno Gorički projekt Kičmo-bit najbolji u Europi

Gorički projekt Kičmo-bit najbolji u Europi

PODIJELITE

Velikogorički informatički klub „VEL_IK” nedavno je sudjelovao na globalnom micro:bit izazovu s projektom kičmo:bit te je osvojio nagradu za najbolji projekt u Europi.

Zaklada Micro:bit u suradnji s World’s Largest Lesson otvorila je natječaj prema temama UN-ovih ciljeva održivog razvoja: ne-zarazne bolesti i sigurnost. Informatički klub „VEL_IK“ odabrao je rad na temu nezaraznih bolesti kod djece i obradili smo problem koji je čest kod djece, a to je neispravno sjedenje – najčešće u školi i prilikom pisanja zadaća, kažu nam.

“Pomoću micro:bit uređaja napravili smo pomagalo koje će zvučnim i vizualnim signalima upozoriti dijete, njegove roditelje, učitelje ili prijatelje na nepravilno držanje i poticati samo dijete da uspravi kralježnicu i održava pravilno sjedenje” poručuju iz kluba.

Ocjenjivači projekta ocjenili su ideju jednostavnom i fantastičnom zato jer je lako primjenjiva na sve uzraste ljudi, a kako funkcionira možete pogledati ovdje.

Informatički klub „VEL_IK“ trenutno broji 55-ero djece i 14 odraslih članova, a sve radionice su besplatne za djecu. Mentori rade volonterski i za djecu nekoliko različitih radionica informatike i robotike, dok djeca svojim trudom i zalaganjem nagrađuju uloženo vrijeme s fantastičnim rezultatima u svim kategorijama. Mi smo još mali, ali zovu nas „Veliki“ i naše vrijeme tek dolazi, poručuju