Home Izdvojeno Gorički povjerenik Držislav Krasić kandidat je na listi “Dinamovo proljeće” za skupštinu...

Gorički povjerenik Držislav Krasić kandidat je na listi “Dinamovo proljeće” za skupštinu kluba

PODIJELITE

Nakon donošenja novoga statuta u prosincu prošle godine, predsjednik Građanskog nogometnog kluba Dinamo sazvao je izbore za zastupnike u skupštini koji će se održati 2. ožujka elektronskim i fizičkim glasovanjem.

Novim statutom određeno je da će vrhovno klupsko tijelo ubuduće činiti 60 umjesto dosadašnjih 80 zastupnika. Na izborima u GNK Dinamo mogu sudjelovati, kao i biti članovi njegovih tijela upravljanja, svi punoljetni i poslovno sposobni članovi kluba koji su bili članovi u prethodnoj kalendarskoj godini s važećim članstvom u trenutku izbora.

Izbori se održavaju u dvije izborne jedinica. U prvoj izbornoj jedinici svi članovi kluba mogu glasati za izborne liste. Lista koja dobije najveći broj glasova popunjava svih 25 mjesta u skupštini za prvu izbornu jedinicu. U drugoj izbornoj jedinici listu od 35 članova skupštine tajnim glasanjem odabire izvršni odbor. Mandat skupštinara traje 4 godine.

Bad Blue Boys (4. veljače 2024.)

Dvije su liste zasad objavile kandidaturu i počinju skupljati potpise da bi ona bila valjana. Listu kandidata “Dinamovo proljeće” službeno je podržala navijačka skupina Bad Blue Boys. Zasad je kandidaturu istaknula i lista “Dinamo iznad svih” nositelja Otta Barića mlađeg.

Na listi Dinamovih proljećara naišli smo na ime povjerenika za Veliku Goricu Držislava Krasića. Pitali smo ga da nam pošalje biografiju i predstavi kandidaturu. Kratko smo razgovarali na Maksimiru tijekom poluvremena utakmice s Goricom.

Na listi ‘Dinamova proljeća’ povjerenik za Veliku Goricu Držislav Krasić: “Dinamovac sam od rođenja”

Držislav Krasić rođen je 1981. godine u Zagrebu. Djetinjstvo je proveo u Velikoj Gorici na Visokom brijegu. Upisao je OŠ Veljko Vlahović (današnji Kumičić), gdje mu je bila kao tajnica zaposlena majka, no već nakon prvog razreda obitelj seli u Novi Zagreb. Ovdje završava Srednju geodetsku školu. Od 2010. godine ponovo je stanovnik Velike Gorice. Nakon vjenčanja doselio je u Mičevec. Po zanimanju je geodetski tehničar i trenutno je zaposlen u VG Vodoopskrbi kao geodet na mjestu GIS operatora. Student je zadnje godine SCIT-a na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, smjer nogomet. Otac je dvoje djece.

“Dinamovac sam od rođenja. Tu ljubav mi je prenio otac koji je još početkom 60-ih išao na Dinamove utakmice i često se šalim da kad bi igrali hrvatska reprezentacija i Dinamo, ja bih navijao za Dinamo jer sam tu ljubav osjetio prije nego za Hrvatsku. Na dan svake utakmice na kuću izvjesim Dinamovu zastavu i već sam poznat u okolici po tome jer i oni koji toliko ne prate Dinamo znaju da je taj dan utakmica. Na Dinamove tekme idem još od djetinjstva i prošao sam sve tribine. Od sjevera kao tinejdžer, pa istoka i već petnaestak godina sam na zapadu. Često odem i na gostovanja, što domaća što europska, a na Maksimir najviše volim otići, osim s frendovima, u pratnji sina i kćeri kojima sam također prenio i razvio veliku ljubav prema Dinamu”, predstavlja se Krasić.

Učlanio 800 navijača u Dinamo, povjerenik za Goricu već sedam godina

Dinamov povjerenik za članove već je sedam godina. Prije osam godina, kaže, “potaknut medijskim maltretiranjima s juga o broju članova” odlučio je dati doprinos, odnosno počeo je nagovarati navijače da se učlane u Dinamo.

“Bio sam dugo jedan od mlađih povjerenika. Osjetio sam da Dinamovština koja je itekako prisutna među svima nama nije na pravi način iskorištena u što sam se uvjerio nakon što sam dobio tu za mene časnu dužnost. S vremenom sam osjetio kako dišu obični članovi i navijači i počeo sam dobivati razne ideje kako potaknuti navijače da se učlane i šire Dinamovštinu i iznosio sam ljudima u klubu razne ideje što usmeno, što pismeno kako bih maksimalno približio klub navijačima i članovima. Neke ideje su prihvaćene, neke nisu. Ideja imam jako puno i nadam se da ću prije ili kasnije dobiti priliku realizirati ih. Trenutno imam oko osamsto članova koji su se Dinamo učlanili preko mene. Zadovoljan sam i što veliki broj moj članova redovno obnavlja članstvo i vlasnici su sezonskih ulaznica. Moj cilj kao povjerenika je stvaranje vjernih navijača i članova kluba koji svojim dolascima na utakmice i uključenosti u rad i život (navijačkog dijela) kluba stječu navike koje ih potiču na ponovni dolazak, obnavljanje članstva i kupnju sezonske ulaznice. Dinamo je klub koji potiče kulturu navijanja, okupljanje, Dinamovštinu, pripadnost, domoljublje i lokalpatriotizam”, rekao je Krasić.

Ponosan na podršku Bad Blue Boysa, program ide po zacrtanom hodogramu

Izborna obećanja liste “Dinamovo proljeće” objavljivat će se po zacrtanom hodogramu. Navijačka skupina Bad Blue Boys službeno je podržala listu i pozvala navijače da je podrže potpisom i glasom.

“Ponosan sam što je moj rad prema članstvu i vjernost Dinamu prepoznala i lista Dinamovo proljeće koju podržavaju i BBB i rado sam se odazvao njihovom pozivu. Čast mi je biti kandidat za skupštinu na njihovoj listi jer ona okuplja zaista kvalitetne i iskusne ljude. Na njoj se nalaze brojni ugledni poslovni i akademski profili ljudi s bogatim životopisom i iskustvom. Time navijači žele prenijeti u djelo ideju da u tijelima kluba budu iskusne osobe iz poslovnog i akademskog svijeta koje mogu pomoći daljnjem razvijanju kluba. Ovim putem želim pozvati sve dosadašnje članove Dinama, pogotovo one koji su bili članovi u 2023. da obnove svoje članstvo do 15. veljače, da izađu na izbore i daju svoj glas listi Dinamovo proljeće”, poziva Krasić.