Home Najave Gorički Informatički klub “VEL_IK” otvara vrata učenicima osnovnih i srednjih škola

Gorički Informatički klub “VEL_IK” otvara vrata učenicima osnovnih i srednjih škola

Online konferenciju za građane Velike Gorice putem koje će predstaviti rad udruge, rezultate u tekućoj školskoj godini te planove za iduću školsku godinu održat će 12. lipnja, a detalje za prijavu potražite u tekstu

PODIJELITE

Velikogorički Informatički klub “VEL_IK” otvara svoja vrata za srednjoškolce i učenike osnovnih škola u sklopu manifestacije Ureda za udruge Vlade RH, a s ciljem da građanima i široj javnosti približe programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj.

Informatički klub „VEL_IK“ ima tradiciju već 22 godine i postiže velike uspjehe u radu sa djecom. Član je Zajednice tehničke kulture Grada Velike Gorice, Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije, Hrvatskog saveza informatičara i Hrvatskog saveza robotičara.

– Naši mentori su IT stručnjaci, ili bivši učenici i studenti koji su kroz naš klub i sami ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Aktivno surađujemo sa Institutom za Razvoj i Inovativnost Mladih, udrugom Programerko i tvrtkom STEMI – otkrili su.

I ove školske godine, Informatički klub „VEL_IK“ organizirao je radionice robotike i programiranja za učenike velikogoričkih osnovnih škola na kojem je sudjelovalo 50 učenika. Radionice su se održavale u prostorijama Centra tehničke kulture Grada Velike Gorice (Cvjetno naselje 18a), ali je većina radionica bila prebačena na Online nastavu.

– Kroz ovogodišnje Dane otvorenih vrata, želja nam je bila predstaviti naš Klub uživo, ali zbog epidemioloških mjera organizirat ćemo samo online konferenciju za građane Velike Gorice putem koje ćemo predstaviti rad naše udruge, rezultate u tekućoj školskoj godini te planove za iduću školsku godinu. Pridružite nam se 12. lipnja od 18 do 20 sati na Zoom Meetingu, a detalje i link za spajanje potražite na našoj web stranici – poručili su iz Kluba.