Home Izdvojeno Gorički humanitarci ne staju: Dok pripremaju socijalnu trgovinu, voze pakete hrane najugroženijim...

Gorički humanitarci ne staju: Dok pripremaju socijalnu trgovinu, voze pakete hrane najugroženijim građanima

Dok se prva socijalna trgovina Robin food postavlja na noge, volonteri imaju pune ruke posla te pozivaju građane i poduzetnike da se uključe i pomognu im donacijama

PODIJELITE

Naši velikogorički humanitarci, ekipa iza VG Legacy je prije mjesec dana ponosno objavila kako otvaraju prvu socijalnu trgovinu u Velikoj Gorici naziva Robin Food. Riječ je o trgovini namijenjenoj korisnicima zajamčene naknade CZSS, onim socijalno najugroženijim građanima.

Dok se trgovina postavlja na noge, volonteri imaju pune ruke posla. Kako nam govore, pakete volonteri trenutno voze osobno na adresu našim najugroženijim sugrađanima koji zbog starosti, bolesti i slično nisu u mogućnosti sami doći na adresu Robin food trgovine.

Trenutno imaju zalihe hrane nabavljene sredstvima prikupljenima na Gastru Turopolja, no i dalje pozivaju građane i poduzetnike da im se priključe. “Građani nas mogu kontaktirati na Facebook stranici vezano za dogovor o primopredaji donacija. Također pozivamo sve naše poduzetnike da se priključe, primjerice, trajnim nalogom simboličnim iznosom koji mogu odvojiti. Na taj način nam mogu pomoći da uvijek imamo sredstva za napuniti police.”, govore nam iz Legacyja.

Potrebne su im osnovne namirnice – suhomesnati proizvodi, trajno mlijeko, higijenske potrepštine, konzerve i slično. Broj računa za uplatu je HR9124840081135191457 uz opis “Za Robin food”. Pomozite našim humanitarcima jer bez njihove pomoći naš grad ne bi bio isto mjesto.