Home Kultura GORIČKE VEČERI: Predstava Tonka Bontonka kao uvertira u najstariji gorički festival

GORIČKE VEČERI: Predstava Tonka Bontonka kao uvertira u najstariji gorički festival

Predstava poučava najmlađe obrascima ponašanja koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo

PODIJELITE

Ovogodišnje Goričke večeri započet će predstavom vlastite produkcije Gradskog kazališta Scena Gorica. Riječ je o predstavi Tonka Bontonka namijenjenoj za uzrast od četiri godine nadalje.

Ulaz je besplatan, a ovo je jedna od predstavi Scene Gorice koja je dio edukativnih kazališnih programa s ciljem odgajanja mlade publike i promicanja ljudskih vrijednosti. 

Tonka Bontonka je edukativni mjuzikl koji kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo.

Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja djeca će utvrditi upravo na ovoj interaktivnoj predstavi prikazanoj na duhovit način. Kombinacijom prigodnih pjesama i edukativnog sadržaja kod djece se lakše potiče emotivni i socijalni doživljaj. Tako ono što su vidjela i čula ostaje pohranjeno u njihovim glavicama, što je i krajnji cilj ovog kazališnog komada.

Ulaznice možete preuzeti 10. 6. od 17 sati.

Tekst: Dunja Fajdić i Jelena Radan
Glume: Dunja Fajdić i Igor Baksa
Režija: Morana Dolenc
Asistent redateljice i koreograf: Goran Guksić
Scenografija: Vesna Režić
Kostimografija: Dubravka Skvrce
Autorice glazbe: Anita Valo i Meri Jaman