Home Sport Goričke taekwondašice u Crnoj Gori osvojile dvije srebrne i jednu brončanu medalju

Goričke taekwondašice u Crnoj Gori osvojile dvije srebrne i jednu brončanu medalju

Bravo za Saru, Doru i Emu

PODIJELITE

Taekwondo klub Velika Gorica za vikend je bio dio G2/E2 Montenegro open 2022 turnira iz serije Grand prix turnira svjetske taekwondo federacije. Na turniru na kojem je sudjelovalo preko 800 natjecatelja iz više od 40 zemalja svijeta gorički klub su predstavljale Sara Habijančić juniorka -59kg, Dora Habijančić kadetkinja -59kg te Ema Bakula kadetkinja -29kg.

Sara Habijančić je ponovo bila odlična te je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. “Sari je ovo šesti G turnir za redom na kojem osvaja medalju što je iznimno veliki uspjeh. Uspjeh sa ovog turnira je još veći s obzirom da je Sara imala ozljedu za zadnjeg turnira u Sloveniji zbog kojeg je morala mirovati skoro 15 dana zbog „male“ rupture mišića. No uz pomoć našeg fizioterapeuta Lare Derdić Trifunović i njenog tima iz Poliklinike „T“, kojima se ovim putem zahvaljujemo, Sara je uspješno odradila ovaj turnir i upisala nove vrijedne bodove na WTE rang listi te je sve bliže zacrtanom cilju da na kraju godine ostane u Top 10 juniorki na WTE rang listi koja donosi razvojni program HJOO-a.”, navode iz kluba.

Dvije kadetkinje Ema i Dora su također bile na visokom nivou. Ema je osvojila srebro, a Dora brončanu medalju i prve bodove na WTE rang listi. Emi je ovo bio i pripremni turnir za Europsko kadetsko prvenstvo na kojem će nastupiti krajem Studenog mjeseca na Malti, te tako sa ovom osvojenom srebrnom medaljom može biti itekako zadovoljna. Dori je ovo bio prvi nastup na G turnirima.