Home Crna Kronika Gorička policija u kontroli taksista i dostavljača napisala dvije kazne

Gorička policija u kontroli taksista i dostavljača napisala dvije kazne

PODIJELITE

Iz Policijske postaje Velika Gorica prioćili su da je dana 10./11.02.2024. godine (subota – nedjelja) od 19,00 do 03,00 sati provedena preventivno – represivna akcija „Pojačano postupanje prema vozačima dostavnih i taxi vozila¨.

Utvrđena su dva ciljana prekršaja taxi vozila: 1 prekršaj ne nošenje prometne dozvole sa sobom i 1 prekršaj nepoštivanje prometnog znaka. Nisu utvrđeni prekršaji dostavnih vozila.

Tijekom akcije utvrđena su i tri ostala prekršaja po prometu, tj. ukupno je utvrđeno pet prekršaja po prometu. Tijekom akcije kontrolirano je 8 taksi vozila i vozača (sve osobni automobili) i 3 dostavna vozila i vozača (2 mopeda) zatečenih u obavljanju djelatnosti dostave.

“Cilj akcije je bio da se u ovo vrijeme manifestacija, odnosno u vrijeme gdje će se na ulicama, trgovima i drugim javnim mjestima održavati velik broj kulturnih, zabavnih i dr. priredbi uz pružanje ugostiteljskih usluga na kojima će se okupljati veliki broj građana, da se poštuju prometni propisi i suzbije činjenje prekršaja od strane vozača dostavnih vozila (vozači mopeda, bicikala, el. bicikala, osobnih prijevoznih sredstava i sl.) i taxi vozila, kojih je sve veći broj, a koji krše prometne propise, čime izazivaju nezadovoljstvo ostalih sudionika u prometu te ugrožavaju sigurnost prometa na cestama”, priopćili su iz goričke policije.