Home Crna Kronika Gorička policija jučer provjeravala korištenje mobitela i vezanje sigurnosnim pojasom

Gorička policija jučer provjeravala korištenje mobitela i vezanje sigurnosnim pojasom

Najviše prekršaja učinjeno je zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje

PODIJELITE

Gorička policija je jučer u periodu od 07,00 do 15,00 sati provela preventivno represivnu akciju „Mobiteli i drugi uređaji + sigurnasni pojas“ (akcija Focus on the Road – distrakcija), a koje se provode na području zemalja Europske unije – naročito nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, brzine kretanja vozila, nepravilne uporabe mobitelom i korištenja sigurnosnog pojasa, usklađen s akcijama Europske unije za 2021 godinu.

Tijekom akcije utvrđeno je deset prekršaja vezanih uz istu, od čega se njih sedam odnosilo na nekorištenje sigurnosnog pojasa, dok su se tri prekršaja odnosila na nepropisno korištenje mobitela.

Utvrdili su i 15 prometnih prekršaja iz domene prometne policije, pa je u konačnici ukupno utvrđeno 25 prometnih prekršaja.

– Želimo kod vozača potaknuti pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanje prometnih propisa od strane vozača – kazali su iz policije.