Home Gospodarstvo Goričani na listi srama: Porezna uprava objavila najveće dužnike

Goričani na listi srama: Porezna uprava objavila najveće dužnike

Na listi građana dužnika je više od 120 Velikogoričana, a neki imaju dug veći od milijun kuna

PODIJELITE

Porezna uprava objavila je godišnje izvješće na kojem se nalazi ukupno 35.912 pravnih osoba, građana i samostalnih djelatnika, koji državi duguju ukupno 8,55 milijardi kuna poreza, doprinosa, carina, trošarina i ostalih davanja. Na listi se nalaze fizičke osobe ili obrtnici koji duguju više od 100.000 kuna Poreznoj upravi, a ako tvrtka ima veći dug od 300.00 kuna također će se naći na listi. Na listi građana dužnika nalazi se čak 128 Velikogoričana od kojih nekoliko ima dug veći od milijun kuna prema državi.

Među velikogoričkim dužnicima na listi su Željko Žužić s 41,3 milijuna kuna duga, Mirjana Gršetić s dugom od 1,44 milijuna kuna te Ivica Božurić s dugom od 2,62 milijuna kuna. Na listi su i Haka Baljaj iz Kuča s dugom od 2,3 milijuna kuna, Antun Kralj s dugom od 1,36 milijuna kuna. Željko Žužić je i dalje visoko na listi svih hrvatskih dužnika.

Među pravnim osobama na listi su Domex gradnja s dugom od 186 milijuna kuna. Tvrtka je u stečaju. Osim njih, na listi je tvrtka Calm Brook sa sjedištem u Velikoj Gorici s dugom od 98 milijuna kuna. S manjim dugom, ali i dalje značajnim, na listu su dospjeli MI Produkt s dugom od 4,6 milijuna kuna te Info Prijevoz s dugom od 2,9 milijuna kuna.

U usporedbi s prošlogodišnjom listom, na popisu je 1707 dužnika manje te je dug za 472,2 milijuna kuna manji. Većina dužnika s liste je pred ili u stečaju. Neki dugovi otišli su u zastaru, ali ako za njih postoji založno pravo, Porezna uprava može ih naplati iz nekretnina i pokretnina koje je zaplijenila, objašnjava HRT.