Home Izdvojeno GKČ Hrvatski velikani želi uvesti naplatu parkinga na području čitave četvrti

GKČ Hrvatski velikani želi uvesti naplatu parkinga na području čitave četvrti

Parking bi se naplaćivao u Tomaševićevoj, Zvonimirovoj, Cvjetnom naselju..

PODIJELITE

Gradska četvrt Hrvatski velikani idućeg će tjedna održati redovitu sedmu sjednicu četvrti te pozivaju građane da daju svoje mišljenje. Kako navode, na dnevnom redu će se naći donošenje odluke o naplati parkinga na području čitave četvrti. Objašnjavaju da je temeljni razlog pokretanja ove inicijative cjelodnevni i kronični nedostatak parkirnih mjesta na području kvarta koji se javlja zbog raznih faktora poput blizine centra, Veleučilišta i gradskih institucija.

“Uvođenjem naplate se s jedne strane smanjuje broj vozila na lokacijama, a sa druge stanarima osigurava mogućnost nabave godišnje karte po povlaštenoj cijeni za određenu zonu.”, objašnjava Ivan Godinić u ime četvrti.

Navode kako im je glavna dužnost stati na stranu stanara i primarno njima osigurati dovoljan broj lokacija za parking. Stoga su definirali pet zona u kojima bi uvođenje naplate parkinga dovelo do smanjenja broja vozila čiji vlasnici nisu stanari Hrvatskih velikana:

– Ulica kralja Stjepana Tomaševića od br. 1 do br. 17
– Ulica kralja Držislava od br. 1 do br. 13
– Ulica kneza Branimira od br. 22 do br. 24
– Ulica kralja Zvonimira od br. 9 do br. 21
– Cvjetno naselje

Dodaju i da je ideja već pozdravljena od strane određenoga broja predstavnika i stanara četvrti Hrvatski velikani te pozivaju i ostale sugrađane da se uključe u raspravu. “Također, budući da je Svačićeva ulica unatoč redovitim upozorenjima neprohodna gotovo čitavu 2021. godinu, u utorak će se razmotriti i odluka o ukidanju naplate parkinga na toj lokaciji.”, dodaju.

Javiti im se možete putem njihove Facebook stranice: GČ Hrvatski velikani – Velika Gorica | Facebook