Home Izdvojeno GASTRO TUROPOLJA Kod Babrige kušajte domaće piceke, lungić i turopoljski sladoled

GASTRO TUROPOLJA Kod Babrige kušajte domaće piceke, lungić i turopoljski sladoled

PODIJELITE

Stigla je jesen i obilje plodova polja i šume donijela je na turopoljski stol. Gotova je žetva, i dok se čeka jesenska sjetva, sjedamo oko bogatih trpeza i uživamo u proizvodima vlastitih ruku. Kako smo i navikli, sjedamo za stol skupa, i zajedno jedemo i pijemo i dijelimo, šalimo se i veselimo.

Bliži se 21. Gastro Turopolja, naš domaći turopoljski sajam i festival hrane. Bistro Babriga poziva vas da za cijelo vrijeme trajanja, od 10. do 16. listopada, posjetite restoran i u ugodnom domaćem ambijentu s obitelji ili prijateljima kušate organske domaće pohane piceke s restanim krumpirom i slatke štrukle “by Babriga” sa šumskim voćem i lungić punjen sirom u umaku od vrganja, a prije njega krem juhu od buče. Mi smo probali, za prste je polizat.

“Još 2016. smo postali brand restoran Zagrebačke županije sa standardom Okusi zagrebačkog kraja. To je velika odgovornost jer je uvjet da je hrana autohtona i da se sprema na starinski način“, ispričala je šefica restorana Đurđica Jančić.

Za ovogodišnji Gastro pripremili su dva menija, koji idu po promotivnoj cijeni od 100 i 120 kuna, za što obvezno treba rezervirati mjesto.

Po promotivnim cijenama Babriga za ovogodišnji Gastro priprema dva menija. Tako redom možete probati bistru goveđu juhu s kockicama mrkve i mesa prije pohanog piceka (iz vlastite proizvodnje!) s restanim krumpirom. Za desert su Babrigini slatki štrukli sa šumskim voćem.

Na drugom meniju počinje se s jesenskom krem juhom od bundeve. Za glavno jelo ide file lungića punjen sirom s njokima u umaku od vrganja, a kao desert poslužuje se štrudla od jabuke s turopoljskim sladoledom: kuglice vanilije posute prahom bučinog ulja.

Osim toga, naravno, možete probati i standardne delicije: krem juhu od vrganja, biftek u zelenom papru, biftek s turopoljskim tartufima, kao i obraze turopoljske svinje s glaziranim povrćem, ili razne BBQ specijalitete s Babriginog bogatog jelovnika.

“Mi smo obiteljski restoran i trudimo se ponudu stalno obogaćivati, a da ne izgubimo na kvaliteti jela koja smo usavršili pripremati. Ove godine u standardni jelovnik uveli smo delicije od naše, domaće, autohtone turopoljske svinje. Već neko vrijeme radimo i 100% juneće burgere koje smo obogatili tartufom iz Turopoljskog luga s kojim već nekoliko godina eksperimentiramo”, objašnjava kuhar Tomislav Jančić Babriga. Domaći crni tartuf od lokalnih skupljača Babriga otkupljuje od 2020. godine. Kako se za njega tek utiru šumske tragačke staze, on je produkt skoro pa netaknute prirode.

Tako to rade najbolji. Ustraju u staroj kvaliteti, neprestano istražuju novo. Kod Babrige će vas dočekati ljubazno osoblje, vrhunska usluga i zaista jako ukusna i kvalitetna hrana. Nisu bez razloga pri samom vrhu Tripadvisor i Restaurant guru ljestvica restorana u Zagrebačkoj županiji.

Bistro Babriga nalazi se na adresi Josipovićeva 56, a rezervacije se mogu izvršiti na 01 621 7854 ili na broj mobitela 091 154 6657.