Home FRIK IZ KVARTA FRIK IZ KVARTA – Najnovije vijesti

FRIK IZ KVARTA – Najnovije vijesti

Otkriveni simptomi češkog soja korone u rvackoj: Oboljeli ima snažnu želju u japankama se popeti na Velebit i/ili na luftiću otplutati do Ancone.

PODIJELITE

Vijesti su danas proizvod – ko i svaki drugi. Da bi ih se što bolje prodalo valja ih u javnost plasirati sa što bombastičnijim naslovom istinitost i provjerenost kojeg je beznačajna u odnosu na njegovu atraktivlnost. Bitno da se klika, a za provjerenost informacije, njenu važnost i svrsishodnost ćemo lako. Zašto se golom i pijanom mladiću daje veći medijski prostor nego nekom znanstvenom otkriću dovoljno govori o svijetu u kojem živimo. Odgovara li ponuda potražnji ili se potražnja prilagođava ponuđenom, podsjeća na prispodobu što je bilo prije – kokoš ili jaje…

SVAKODNEVNICA

Otkriveni simptomi češkog soja korone u rvackoj: Oboljeli ima snažnu želju u japankama se popeti na Velebit i/ili na luftiću otplutati do Ancone.

Otkriveni novi simptomi starog soja korone:

1. Još ste živi

2. Broj otkucaja srca pada kad zaspete

3. Nervozni ste dok gledate vijesti

KATASTROFE NEVIĐENE

Potres na Novom Zelandu najrazorniji ikad. Srušio kulu od karata u jednom domu, a supersnažni tsunami opasno prijeti da će more doprijeti sve do plaži koje, navode mediji, inače nisu u kontaktu s vodom. Vlasti odmah evakuirale građane pa oni sad s uzvisine gledaju u more. Novozelandske kladionice u svoju dnevnu ponudu stavile mogućnost da se kladite hoće li more doći do plaži ili ne. Institut oceanografije upozorio da su plaže i inače u prisnom kontaktu s morem, ali je ta tvrdnja odbačena zbog, kako kažu vlasti, manjka znanstvenih dokaza. Ravnatelj instituta dobio otkaz zbog plasiranja neosnovanih i uznemirujućih tvrdnji u javnost, javlja Leuters.

LOKALNE VIJESTI IZ NESVIJESTI

Pijan i vidno rastrojen mladić u sitne sate gol trčao po Tuđmanovcu, grlio i ljubio kamenu statuu Tuđmanovu, mokrio u jezerce, preplašio psa pa se, uz glasno stenjanje, iskenjao pred gradskim poglavarstvom. Zaspao na klupici s palcem u ustima te poslužio mlađim golubovima za vježbu kloaknog bombardiranja nepokretne neprijateljske sile. Priveden je tijekom dubokog sna, a po prijavi šokiranih građana koji su ujutro djeci zakrivali oči da ne vide taj nemili prizor. Javio nam se iz umobolnice, kaže – nisam kriv – momačka se otela kontroli, navodi se u anonimnom priopćenju upravo prispjelom u inbox mojih Kronika VG.

SHOW BUSINESS

Grudi Lidije Bačić zaustavile vjetar s Dinare. Thompson lije suze u oduševljenju – hoće ju ženit, ali prije toga mora otjerat vjetar koji je stao i ne miče se od Lidije, navodi Šećerni list.

VANJSKA POLITIKA – Čuda neviđena

Elitne trupe američke vojske iskrcavaju svoje snage na Marsu gdje će u sklopu akcije “Posadi cvijetak za ljepši planetak” čitavu površinu planeta zasipati sjemenjem raznih biljnih rodova i vrsta. S obzirom na specifičnost zadatka po prvi put od svog osnutka US marinci nose naziv “Djeca cvijeća”. Plan im je, navodi general Sekvojich, iz pustinje napraviti divnu džunglu u kojoj će novonaseljeni zemljani imati sjajne uvjete za živjeti život punim plućima…

SPORT

1. Košarkaš Steph Curry pogodio tricu iz aviona. Kaže i da sprema prvo službeno zabilježeno zabijanje trice iz jedne države u drugu – čim njegovoj lopti odobre vizu.

2. Tijekom priprema za borbu s izazivačem Francis Ngannou- om MMA prvak Stipe Miočić na treningu doslovce otkinuo glavu svom sparing partneru – hrvaču Miši P. Nakon što ju je manirom nogometnog golmana ispucao van dvorane gubi joj se svaki trag. Nakon treninga Mišo se, vidno uznemiren, požalio da Stipi ovo nije bio prvi put da malko pretjera s grubošću. Tvrdi da takvo nešto još nije doživio i da je jedva izvukao živu glavu koju sad nažalost nigdje ne može naći. U klubu nude veliku nagradu poštenom nalazniku Mišine glave koju Mišo ovom prilikom moli da mu se vrati jer da nije bez nje navikao i jako mu nedostaje. Stipe Miočić joj pak obećaje da je više neće napucavati…

CRNA KRONIKA s happy end-om

Iskusni planinar K.Č. (43) pao i ozlijedio se prilikom uspona na vrh Kita na Velebitu. Pritom je jadan (a što je drugo i mog’o) slomio zdjelicu. Služba GSS-a srećom ga je na vrijeme skinula s opasne Kite. Inače, kaže, do tog je trenutka uspon na Kitu išao ko podmazan. Odlučan je u namjeri da se, čim zaliječi ozljedu, do kraja popne na taj očaravajući vrh…