Home FRIK IZ KVARTA FRIK IZ KVARTA Frend kojem razglasi ne mogu ništa

FRIK IZ KVARTA Frend kojem razglasi ne mogu ništa

..Super, sad imam dvije muke, ne samo da ne mogu nesmetano uživati u koncertu već moram brinuti hoće li taj par shvatiti da ovaj luđak vrišti o njihovoj maloprijašnjoj avanturi kraj wc-a, nadglašavajući pritom inače vraški grlenog pjevača.

PODIJELITE

“Stari si vidio ono kraj wc-a?!”, sa značajnom dozom komedijaške dramatike upitao me Zok nakon što se do mene probio kroz natiskanu publiku na koncertu punk benda “Slutim konje”, a koju oboje jako volimo jer ima simpatične tekstove o nasilju u obitelji, šovinizmu, pedofiliji u crkvi, agresivnom idiotizmu kapitalizma, intimnim odnosima pastira i ovaca, slijepom pridržavanju pravila GDPR-a i brojnim drugim stvarima koje i sami rado prakticiramo kad se epski napijemo (šala naravno).
“Kaj?”, pitam onako reda radi, više iz pristojnosti nego kaj me fakat zanimalo i dalje gledajući prema stage-u u nadi da će ga i smjer mog pogleda odagnati od toga da mi skreće pažnju sa “Slutim konje”.  Koncert je bio u zenitu, ali Zoka nisam uspio spriječiti da mi zaslini uho s jednom od svojih beskrajnih opsjednutosti nebitnim pizdarijama. S neviđenim entuzijazmom nadglašavao je buku iz zvučnika sve dok njegova slina u mom ušnom kanalu nije preuzela funkciju čepića za guzu – (morao sam to napisati jer mi je bilo neoprostivo dosadno i predvidljivo napisati – uši)
“Stari”, pljuštao je po meni “ovo si trebao vidit” “Lik je priklještio trebu uza zid i ne pušta ju. Oboje imaju po stopedeset kila i prelijevaju se jedno preko drugog.” Premda me zasmetalo da se izruguje na račun nečije težine moram priznati da mu je opis bio dosta poetičan.
Bez srama je nastavljao:
“Znači to već nisam dugo vidio. Kako ju je lik žvalio. E guto ju je ko ogromna anakonda.” Htio sam ga pitat kaj ima i malih anakonda, ali prešutio sam jer mi se nije učinilo vrijednim gubljenja glasnica.
“E tak neš napaljeno i to onak bez srama na javnom mjestu. Ko tinejđeri na maturalcu. Strašno.” kroz smijeh će pa nastavi.
“E a kad ju je rukom krenuo dolje trljat. Stari moj, ko šmirgl papirom. Izgledalo je kao da se vratio iz rata s 50 gorila i pobjednički bacio na svoju majmunicu. U tom času pored nas se stvori par koji je poprilično odgovarao njegovoj priči. U gorućoj želji da mi što sočnije opiše taj epski prizor javnog upražnjavanja sirovih strasti, Zok ih nije primijetio jer im je bio okrenut leđima pa se i dalje povišenim decibelima nemilosrdno obrušavao na moje uho. Super, sad imam dvije muke, ne samo da ne mogu nesmetano uživati u koncertu već moram brinuti hoće li taj par shvatiti da ovaj luđak vrišti o njihovoj maloprijašnjoj avanturi kraj wc-a, nadglašavajući pritom inače vraški grlenog pjevača. Srećom, ovi su krenuli s bestijalnom aktivnošću o kojoj sam dotada imao priliku samo čuti. Okrenut leđima, Zok ni ne zna da je ono što opisuje kao nedavnu prošlost zapravo live prijenos, ali predomišljam se i ne trkam ga zbog toga pod rebra. Probudio se u meni neki đavo koji je samo čekao da napaljeni dvojac skuži da Zok o njima priča. Kad već ne gledam show za koji sam platio kartu, bar da vidim taj za koji nisam, a koji bi uskoro mogao započeti.
Za to vrijeme debeli napaljenik svojoj je odabranici grizao uho, ali nekako, kako bih to rekao – ne samo iz tjelesne već pomalo i iz gurmanske strasti. Bude mi nekako neugodno što sam čitavo vrijeme nemislio da Zok pretjeruje ometavši me u doživljaju koncerta.
“E Zok, ovo moraš vidit! Lik ju konzumira ko pizzu!”
Zok se okrene, malo ga zatekne da su tako blizu ljudi o kojima je maločas bez kočnice urlao.
Snimajući ih, procijedi mi na uho, osjetno tiše:
“Aha konzumira picu ko pizzu. Stari moj, ovak neš moš gledat samo u Godzilla protiv King Konga”…