Home FRIK IZ KVARTA FRIK IZ KVARTA Brucošica upravljanja u kriznim uvjetima

FRIK IZ KVARTA Brucošica upravljanja u kriznim uvjetima

PODIJELITE

Neiskorjenjiva bol usidrila se na grudnom području brucošice Ane. Posljedica osjećaja da joj nešto opasno nedostaje, ali ni sama ne zna što. Prilično je izgubljena u posljednje vrijeme. Više-manje napravila je sve što su joj sugerirali njeni roditelji i razrednica iz srednje škole. Mislila je da će ispunjenjem njihovih očekivanja sve sjesti na svoje mjesto, da će biti sretna i relativno bezbrižna. No, zasad je upravo suprotno tome i to ne samo u one dane u mjesecu. „Studiram upravljanje u kriznim uvjetima, a ne mogu upravljati niti jednim dijelićem svog života“, pomišlja često. Odlučila je prepustiti budućnosti da je vodi na uzici svoje volje jer sve suprotno od toga čini joj se napornim i uzaludnim. Premda je nepušačica, barem što se cigareta tiče, stalno ima vražji osjećaj da nešto mora iskašljati.

Položaj Venere u odnosu na Jupiter donijet će vam pregršt zabavnih mogućnosti, uključujući i neobavezni flert krajem tjedna, pročitala je crticu u tjednom horoskopu jednog internetskog portala koji obrađuje paranormalne teme kojima je od malih nogu sklona. Premda joj je to popravilo raspoloženje i dalje je pred sobom imala potrebu zadržati negativan stav. Nije željela u to do kraja povjerovati jer se bojala da se ništa ne može postići bez da se kao žrtva ne prinese strah od neuspjeha. „Moš mislit“, prokomentirala je i nastavila farbati nokte na rukama u prozirno srebrnu boju. Ne sviđaju joj se vlastiti prsti, predugački su i nalikuju vanzemaljskima. Ima dečka u Bjelovaru iz kojeg se zbog studija još u rujnu preselila u Goricu. Srednjoškolska ljubav. Nakon teškog prvobitnog odvajanja počelo joj se sviđati što se sad vide samo svaki drugi vikend jer ga se više zaželi i seks im je bolji nego ikad. Ipak, razdvojenost čudno djeluje na nju. Spopadaju je momenti u kojima ga više ne voli i najradije bi ga ostavila jer ne osjeća više ništa prema njemu. Nedugo zatim redovno se rascmolji osjećajući da ga voli najviše na svijetu i da ne može bez njega. Nesvjesna da je ovo što ga i dalje voli samo sažaljenje koje je preplavljuje pri pomisli da ga ostavlja, pita se kako je moguće nekoga istovremeno tako esktremno voljeti i ne voljeti.

„Fakat nisam normalna“, donosi zaključak i duha otupjelog od unutrašnjih borbi baci se na čitanje skripti jer želi uspješno proći na kolokviju iz osnova nacionalne i međunarodne sigurnosti. Dečku je vjerna sve tri godine njihove veze. Dobro, ako se ne računa ona noć kad se gadno napila na koncertu jednog tada još perspektivnog Bjelovarskog benda i u muškom wc-u doslovce pokleknula pred zgodnim pjevačem. Malo joj je i neugodno kad se toga sada sjeti jer taj je pjevač u međuvremenu nabacio 30-ak kila i zaposlio se u gradskoj čistoći. „Pušila sam pušioničaru“, otvoreno je priznala pred cimericom Majom kad su prije subotnjeg izlaska zaigrale bocu istine i dodala: „Daj zamisli, on sad smrdi po smeću kad dođe doma“. „Da, koji užas. Fuuuj!!”, komentirala je Maja, a onda su se obje počele hihotati do suza. Ana je mislila da je neoprostivo bezosjećajno smijati se nekome zbog njegove struke, ali nije si mogla pomoći. „Kaj bi napravila da ga sad sretneš?“ pitala ju je Maja. „Ne znam, mislim da bi se skamenila, čoeče, e ne znam di bi gledala majke mi, mislim da bi samo prošla pored njega i molila boga da mi se ne obrati“, rekla je, osjećajući izrazitu nelagodu i od same pomisli na tu situaciju. Nastavila je: „Al to se ne računa kao prevara, ipak sam u tog lika bila zaljubljena ko klinka, još prije nego sam prohodala s dečkom. Cimerica ju je gledala u nevjerici. Anu u tom trenu nije toliko grizla savjest što je prevarila dečka koliko ju je smetalo što ju Maja sad gleda ko zadnju drolju. „Ok, prevarila sam ga, iso, ubij me, kaj ti si svetica, ono?!“ „Ja svog dečka nikad nisam prevarila“, brzo će Maja. „Normalno kad ste non stop skupa, čovječe lik te vikendom drži zatočenu u svom stanu ko Trnoružicu u kuli, samo još fali da te s onim svojim dronom prati na predavanjima“, zapalila se Ana. Zadnji put si sa mnom izašla prije mjesec dana“. „Meni je to baš super, to je zato što on me voli“, gotovo cijučući će Maja. „Ne, to nije zato kaj te voli neg zato kaj je bolesno posesivan. To su dvije vrlo različite stvari“. Maja je odmahnula rukom i rekla joj: „Kaj ti znaš o ljubavi“. „Više neg ti“, izbelji joj se Ana. Nakon dvije sekunde tišine stale su se opet hihotati jer nema zle krvi među njima čak ni kad malo podbadaju jedna drugu. Jednostavno si međusobno pašu i prihvaćaju svoje razlike u razmišljanjima kao nešto najnormalnije na svijetu.

„E, sjećaš se onog tipa iz Dobrog dana, onog malo starijeg s dobrim dupetom?“, Ana vrckavo priupita cimericu. „Onaj luđak koji je cijelu noć buljio u tebe i pitao te na odlasku za broj tvog mojbištela?“, vragolasto ju pogleda Maja. „E, e taj“, potvrdi Ana. „E znači, lik je dok sam radila noćnu u Mekiću, , prepoznala sam ga na kameri, ušao u drive in s biciklom i naručio MacSex on the beach. „MacSex on the beach? I kaj si mu rekla?“, upita ju Maja i oči joj veselo bljesnu. „Odlučila sam prihvatiti igru, iako to tamo ne smijemo i pitala ga hoće li cijeli menu ili? On mi se isfuro – samo ako si i ti na njemu“. „Isuse, onak, ne vjerujem, fakat ti je to rekao u interfon, pa jel znao uopće s kim priča?!“, zanimalo je Maju. „Pa, u tom trenu to nisam znala, mislim nije me mogao vidjeti“. Znam da će ovo zvučat suludo, al na neku sam foru povjerovala da zna tko je s druge strane“. „Ti nisi normalna, kaj misliš da te stouko?“, odvrati joj Maja. Umjesto odgovora na to pitanje Ana odvrati: „E znači šef smjene je bio pored mene i vidio da se nešto čudno događa. Sav se nakostriješio kad sam mu šapnula što se upravo događa. Znaš da mi se ljigavo upucavao jednom kad sam vodila dječji rođendan? E i uglavnom, uzeo je moje slušalice i onak ful bijesno, al kao službeno, pitao ovog da što treba“. „Dupli“, rekao je lik. „Šta dupli?, pitao ga je šef. „Dupli sex on the beach“. „I kaje onda bilo?“, na iglama od znatiželje već je bila Maja. „Niš, lik je valjda predosjetio moguću frku pa je odpedilaro dalje, mislim da je bio jako pijan. E cijela noćna smjena je padala od smijeha, jedino se šef cijelo vrijeme kiselio i govorio da ovaj ima sreće jer je skoro izašao da mu umjesto duplog MacSex on the beach opali dupli šamar.

Ne znam, mene je baš zadivilo kako netko ima muda tako doći i upucavati se“, očarano je rekla Ana popravljajući push up grudnjak. „Joj, daj, kakva muda, bio je pijan. Trijezan je vjerojatno manji od makovog zrna. Uostalom, vjerojatno nije ni znao s kim priča“, Maja će iziritirano, više iz ljubomore što se cimerici upucavaju češće nego njoj nego što je imala loše mišljenje o postupku tog lika. „E vidiš, kasnije sam saznala da lik pozna mog šefa i da se kod njega raspitivao o meni kad je saznao da sam se tu zaposlila“. „Isuseee, fuj, lik je totalni stouker“, Maja je raketirala Anu. „Kaaznam, ak i je stouker, radi to na neki simpa način. Uostalom ko danas nije stouker?“, caklile su se i dalje Anine oči dok je gledala koje cipele iskombinirati s uskim plavim trapericama. „Isuse, kaj sad, poslije smetlara sad buš se poševila s likom koji u Mac Donaldsu naručuje dupli Macsex on the beach. Onak, odvratno, pa kaj si tolko zagorila!?“, polu kroz smijeh, polu-bijesno napadne ju ponovno Maja. „Danas idemo u Dobar dan, a onda u Stotku na Vucu, si me čula, ziher ćemo ga srest negdje. E, kak mi ide ova kožna jakna na treperice?!“, pitala je Ana svoju cimericu kao da uopće nije čula njeno zanovijetanje. Maja je samo zakolutala očima i rekla: „Ma odlično, čisti Macsex on the beach“….