Home FOTO VIJEST FOTO Prikaz običaja na Badnje večer na Turopoljskom gruntu obitelji Dianežević

FOTO Prikaz običaja na Badnje večer na Turopoljskom gruntu obitelji Dianežević

Ekipa HRT-a snimila je turopoljske običaje poput prikaza jaslica i unošenja slame u kuću, ali i obitelji okupljene za blagdanskim stolom... Pogledajte kako je sve izgledalo u našoj fotogaleriji u tekstu

PODIJELITE

Danas su na Turopoljskom gruntu obitelji Dianežević iz ekipe HRT-a odlučili popratiti božićne običaje u Turopolju, a koji će biti prikazivani oko Božića na emisijama ‘Dobro jutro Hrvatska’, ‘Pozitivno’ i ‘Mir i dobro’.

Povod snimanja bili su turopoljski običaji koji prethode Božiću, ali i običaji na Badnje večer, poput prikaza jaslica i unošenja slame u kuću, te obitelji okupljene za blagdanskim stolom. Cijeli prikaz obogatilo je sudjelovanje članova KUD-a Nova Zora i članova Etno udruge Kurilovec.

– Bor smo ukrasili kombinacijom modernog i tradicije, dok su jaslice bile baš posebne, s velikim figurama kako bi čim zornije upriličile rođenje Isusa i okupljanje turopoljske obitelji na Badnju večer – kazala je gospođa Snježana Dianežević.

Ekip iz HRT-a ostala je oduševljena viđenim, te su izrazili želju da i iduće godine dođu snimiti preostale običaje iz naše bogate turopoljske starine.

Snimanje je realizirano zahvaljujući financijskoj potpori grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.