Home Izdvojeno FOTO Zurich i Velika Gorica bit će svakodnevno povezani tijekom ljeta

FOTO Zurich i Velika Gorica bit će svakodnevno povezani tijekom ljeta

PODIJELITE

U Međunarodnoj zračnoj luci obilježen je početak letenja švicarskog Swiss International Air Linesa. Swiss će Zurich i Zagreb u ljetnom redu letenja 2015. povezivati svakodnevno, a najavili su i nastavak letenja u zimskom rasporedu 2015/2016 godine sa četiri tjedna leta, što bi trebalo dodatno pridonijeti turističkoj i poslovnoj razmjeni Švicarske i Hrvatske te intenzivnijem prometu u zračnoj luci.

– Dolazak nove aviokompanije uvijek je razlog za slavlje i zaista mi je drago što mogu pozdraviti Swiss International Air Lines u Zagrebu. Zagreb i Zürich imaju mnogo toga zajedničkog, u turističkom i poslovnom smislu i drago nam je što je i Swiss International Air Lines-u  prepoznao taj potencijal. Također, sretni smo što smo nedavno započeti ljetni red letenja u zagrebačkoj zračnoj luci obilježili dolaskom nove aviokompanije te sam siguran kako će i Swiss pridonijeti pozitivnim rezultatima prometa koje kontinuirano bilježimo – rekao je predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Bruno Mazurkiewicz.

swiss

aa– Hrvatska je drugi najveći trgovinski partner Švicarskoj u jugoistočnoj Europi. Više od 1.300 švicarskih državljana živi u Hrvatskoj, a Hrvatska je Švicarcima jedna od omiljenih turističkih destinacija. SWISS nastavlja ulagati u svoje poslovanje u srednjoj i istočnoj Europi, a Hrvatska nudi puno potencijala, poglavito kad se uzme u obzir i značajna hrvatska dijaspora od 30.000 hrvatskih državljana koji žive u Švicarskoj – dodao je Bernhard Wodl, direktor Swiss International Air Lines za Austriju, Centralnu i Istočnu Europu.

swiss1

Švicarski veleposlanik Stefan Estermann istaknuo je kako čak 200.000 švicarskih turista godišnje dolazi u Hrvatsku pa će i ovaj let pozitivno utjecati na povezanost, ne samo u prometnom smislu, nego i dodatnom približavanju dviju država.

SWISS je švicarska nacionalna kompanija koji putnicima nudi letove prema 106 destinacija u 49 država iz Züricha, Ženeve i Basela te prevozi više od 16 milijuna putnika godišnje.