Home Crna Kronika FOTO Zbog spaljivanja trave bez nadzora gorjela drvena građa Drvoprom-a i krovište...

FOTO Zbog spaljivanja trave bez nadzora gorjela drvena građa Drvoprom-a i krovište pogona za preradu drva

Požar dvaju objekata najvjerojatnije se dogodio uslijed požara trave između njih. Višestruki požar uspješno su oko 18 sati zajednički ugasili JVP Velika Gorica, DVD Buševec, DVD Rakitovec i DVD Turopolje

PODIJELITE
Foto: DVD Turopolje/Facebook

Jučer su iz JVP Velika Gorica u 14.38 sati izašli na intervenciju kod radne zone Rakitovec gdje je izbio požar dva objekta, a uzrok je ponovo paljenje trave bez nadzora.

Kako doznajemo iz goričke JVP, prvotno su dobili dojavu o požaru drvene građe firme Drvoprom. No, kada su stigli na mjesto događaja, zatekli su dva požara objekta istovremeno.

– Požar dvaju objekata najvjerojatnije se dogodio uslijed požara trave između njih. Izgorilo je krovište pogona za preradu drva veličine 40X15 metara. Skidali smo limeni krov s krovišta kako bismo ga ugasili. Istovremeno, uz pomoć lokalnih DVD-ova Buševec, Turopolje i Rakitovec gasili smo požar trave te drvene građe pored drvenog skladišnog objekta firme Drvoprom – otkrivaju iz JVP Velika Gorica.

Zajedničkim je snagama gašenje požara uspješno riješeno od strane Javne Vatrogasne postrojbe Velika Gorica koji su na intervenciju izašli s dva vozila i 8 vatrogasaca, DVD Buševec i DVD Rakitovec s po 5 vatrogasaca te DVD Turopolje sa 6 vatrogasaca, ukupno 24 vatrogasaca. Intervencija je uspješno završila u 18.00 sati.

Četiri od sedam intervencija u pola sata zbog spaljivanja trave bez nadzora

– Apeliramo na građane, ukoliko planiraju spaljivati travu i raslinje da nam dojave, te da ih pale pod nadzorom uz poduzimanje svih mjera zaštite kako ne bi došlo do požara. Samo jučer smo imali sedam intervencija, praktički u isto vrijeme. Četiri od sedam intervencija odnosilo se na požare trave i raslinja bez nadzora u razmaku 17.00 do 17.30 sati, što nam stvara komplikacije zbog broja vatrogasaca koje šaljemo na intervencije – ističu iz velikogoričke JVP.

Podsjećamo kako kazne za fizičke osobe koje ne provedu mjere zaštite prilikom spaljivanja na otvorenom iznose od 2.000 do 15.000 kuna.