Home Crna Kronika FOTO Voda preplavila Petrovinu, ulazi u podrume: “Tražimo dugoročno rješenje”

FOTO Voda preplavila Petrovinu, ulazi u podrume: “Tražimo dugoročno rješenje”

Jutros su se okupili mještani uz članove Civilne zaštite i struku

PODIJELITE

Mještani Petrovine jutros su se okupili zbog problema koji imaju u selu zbog začepljenog protoka vode. Kao što možete vidjeti po fotografijama, nakon ovih nekoliko dana kiše ulica je potopljena, kanali su puni i kišnica ne otječe dalje kako bi trebala. Sve ovo mještanima stvara velik problem jer im voda ulazi i u kuće, odnosno podrum. Zbog tog problema danas su se okupili mještani, predstavnici Hrvatskih voda i VG Vodoopskrbe, vatrogasci te članovi Civilne zaštite, a sve kako bi zajednički došli do rješenja.

“Došlo je do naglog izlijevanja prema kanalima koji tu količinu vode nisu mogli “progutati”. Voda se trenutno povlači. Imamo trenutačno rješenje – Hrvatske vode će donijeti pumpe te će se napraviti prepumpavanje vode kako bi se smanjio pritisak vode koja dolazi iz šume. Tako će se smanjiti opasnost za sve kuće koje su jutros možda bile u opasnosti.” govori nam Jakov Sivrić, načelnik Stožera civilne zaštite Velike Gorice te dodaje da će do dugoročnog rješenja doći nakon pregleda i dogovora s Hrvatskim vodama.

Ovo, nažalost, nije prvi puta da u Petrovini imaju ovakvu situaciju. “Prije oko pet godina smo imali sličnu situaciju kada je kiša intenzivno padala par dana, onda plivamo – pune su ulice i grabe, a i podrum. Na teren su i onda izlazili vatrogasci.”, govori nam jedan od mještana Stevan Pribić.

Dodaje kako su pokušali kao mještani zajedno riješiti taj problem. U nastavku ih čeka daljnji razgovor, ali i iščekivanje dugoročnog rješenja kako se ovakve situacije više ne bi događale.