Home Izdvojeno FOTO VIJEST Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

FOTO VIJEST Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Izaslanstvo Grada Velike Gorice jutros je položilo vijence i upalilo svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Tako su simbolično obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja koje slavimo 5. kolovoza na dan vojno-redarstvene operacije Oluja.

Na platou ispred Gradskog groblja počast poginulim hrvatskim braniteljima odali su članovi njihovih obitelj, braniteljskih udruga, Hrvatske vojske, vatrogasaca te stranačka izaslanstva.

– Na današnji dan s posebnom zahvalnošću prisjećamo se naših velikogoričkih i svih hrvatskih branitelja koji su nam svojom požrtvovnošću i hrabrošću omogućili život u miru i slobodi – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

– Na današnji dan, s osobitim poštovanjem i zahvalnošću prisjećamo se svih onih koji su nesebično branili našu zemlju te nam omogućili stvaranje samostalne i slobodne Republike Hrvatske. S posebnim pijetetom zahvaljujemo obiteljima poginulih branitelja koji su položili svoje živote na Oltar domovine. Neka im je vječna slava i hvala! Ovim putem svim sugrađankama i sugrađanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja – poručio je zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Ervin Kolarec.

Državne blagdane čestitao je i zamjenik Krešimir Ačkar. – Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja s ponosom se sjećamo proteklih godina i veličanstvene oslobađajuće akcije Oluje i svih onih čija je žrtva pridonijela da danas živimo u slobodnoj i neovisnoj domovini Hrvatskoj. U toj prigodi svim Hrvaticama i Hrvatima, građankama i građanima Republike Hrvatske od srca čestitam!

foto: Facebook