Home Izdvojeno FOTO Velikogorički veterinar spasio lane koje je stradalo pod kosilicom traktora

FOTO Velikogorički veterinar spasio lane koje je stradalo pod kosilicom traktora

PODIJELITE

U srijedu tijekom košnje visoke trave u okolici Velike Gorice pod kosilicom traktora stradalo je malo lane. Ostalo je bez sva četiri papka, a nesretnu životinju je odmah nakon nesreće u velikogoričku veterinarsku stanicu donijela supruga vozača traktora koji je životinju slučajno ozlijedio. Ozlijede mu je sanirao dr. med. vet Nikola Robić.

– Isprali smo rane, dali mu infuziju, antibiotik, pripremili obloge i improvizirali proteze, pa je lane odmah nakon naše intervencije ustalo na sve četiri nogice i napravilo prve korake. Ako će mu se moći pružiti pažnja i njega, s improviziranim protezama i oblogama, moglo bi nastaviti živjeti i kretati se, premda je jasno da neće nikad trčati u punoj brzini u divljini – rekao je za 24sata.hr dr. Robić.

Ozlijede poput ovih nažalost su česte u ovo doba godine među malim životinjama jer ih je u visokoj travi gotovo nemoguće uočiti. Lane se trenutno oporavlja u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Veterinari vjeruju kako će se spasiti jer se brzo oporavilo i stalo na noge nakon saniranih ozlijeda.