Home Izdvojeno FOTO Velikogoričanke na Scrapbooking radionici naučile napraviti album uspomena

FOTO Velikogoričanke na Scrapbooking radionici naučile napraviti album uspomena

PODIJELITE

U sklopu radionice razmjene vještina koja se svakog četvrtog četvrtka u mjesecu održava u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica jučer je održana Scrapbooking radionica. Polaznice ove radionice, mahom žene, učile su kako napraviti knjigu uspomena.

– Radi se o izradi albuma, ali po vlastitoj zamisli. Svatko od nas tko je došao ima drugačiju ideju i na drugačiji način može ukrasiti svoj album – to može biti album vjenčanja, rođendanski album, poklon prijateljici, zapravo bilo kakav album – pojasnila je Jagoda Andreić, voditeljica radionice.Za izradu ovog jedinstvenog albuma koji će biti vječna uspomena potrebne su fotografije, ukrasni papir, trakice, čipka, karton, komadići drveta, tkanina, šljokice, gumbi, sve čime ga poželite ukrasiti. – Scrapbook je zapravo album koji se izrađuje pomoću lijepljenja raznih cvjetića, trakica, što nam god padne na pamet. Kakvu ideju taj trenutak imamo da ukrasimo sliku ili fotografiju onda to stavimo na papir i to je zapravo Scrapbook. Puno tih papira čine album napravljen prema vlastitoj ideji – objasnila je Andreić.

Za izradu albuma uspomena potrebno je vrijeme. – Najbitnija je maštovitost i dobra volja zato jer to traje duže vremena. Ne možete to napraviti za deset minuta. Velik dio mora se izrezivati ručno. Svaki komadić trebate izraditi – pobojati ga, zacrtati, zalijepiti nekoliko slojeva da to izgleda kao 3D oblik – ispričala je Anreić. Ova kreativka kaže da ona redovito album radi za svoju unuku, a u njemu evidentira sve važne događaje iz njezina života, rođenje, odrastanje, Božiće, nastupe, odlaske u kino pa čak i pisma od prijatelja. Ovo je vrlo kreativan način zabave i opuštanja. – Ernest Hemingway je rekao, moram to reći jer neki ovo smatraju ne baš nekom naročitom kreativnošću: Žalostan je onaj u kojem nema ničega dječjeg. Tako da je važno da ste cijeli život u tim nekim sitnicama koje vas opuštaju i čine sretnim jer jednostavno tako možete prebroditi puno kriza u ovom današnjem vremenu – zaključila je Andreić.Ova radionica dio je i manifestacije Mjesec hrvatske knjige. Kao i sve koje se organiziraju u sklopu Četrtog četrteka bila je besplatna, a privukla je odrasle Velikogoričane koji se vole opuštati i igrati.