Home Izdvojeno FOTO U programu ”Sve je to moj dom” sudjelovali učenici

FOTO U programu ”Sve je to moj dom” sudjelovali učenici

PODIJELITE

Učenici šestog i sedmog razreda Osnovne škole Eugena Kumičića obilježila su Dan planeta Zemlje. Učenici 6c na radionicama ispred Pučkog otvorenog učilišta izrađivali su strašila od recikliranog materijala kojeg su skupljali u školi. Strašila će biti postavljena u gradskim vrtovima kako bi se manje koristili pesticidi i na taj način zaštitilo tlo. Učili su i o vodozemcima i gmazovima u šumama i vodama Grada Velike Gorice. Evo kako im je bilo.

-Meni se svidjelo crtanje kredama na betonu  i dio sa životinjama, žabama, zmijama jer je sve fino uređeno. – rekla nam je Dora, a s njom se slaže i Barbara.-Najviše mi se svidjelo traženje zmija na slikama.- Da je važno čuvati naš planet, zna i Magdalena. –Sve mi se svidjelo, posebno što smo na podu crtali neke motive za Dan planeta Zemlje i što smo nešto naučili o vodozemcima. Sve tri izrazile su želju da imaju češće terensku nastavu sličnu današnjoj.

-Trebala su nam tri školska sata da izradimo strašilo. Sami smo skupljali materijal. Svi u razredu su se uključili.- rekao nam je Marko, učenik 6. razreda.Dan zemlje, djeca (4)-Na ovaj način smo htjeli obilježiti Dan planeta Zemlje i potaknuti razmišljanja o očuvanju prirodnih resursa ovoga kraja, od šuma, voda te biljnog i životinjskog svijeta. -rekla nam je Meri Barišić iz Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice.

Organizatori su pripremili radionice i za odrasle. U 17 sati ODRAZ predstavlja ”Održivi razvoj i lokalni razvoj vođen zajednicom”, u 17.30 je ”Participativno upravljanje prirodnim resursima” o čemu će govoriti predstavnici DOOR-a, a u 18 sati je projekcija dokumentarnog filma ”Vidjeti šumu”, Alana Honicka. Sva događanja su besplatna, a održavaju se u vijećnici u POUVG.Dan zemlje, djeca (5)Današnja događanja, koja su dio projekta Participativno upravljanje prirodnim resursima, organizirali su Grad Velika Gorica, Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša u suradnji s udrugama ZMAG, DOOR i ODRAZ, a gostovala je i Udruga HYLA.Dan zemlje, djeca (9) Dan zemlje, djeca (8) Dan zemlje, djeca (7) Dan zemlje, djeca (6) Dan zemlje, djeca (3) Dan zemlje, djeca (1)