Home FOTO VIJEST FOTO U petak počinju Dani Okusa hrvatske tradicije: U županiji sudjeluje 12...

FOTO U petak počinju Dani Okusa hrvatske tradicije: U županiji sudjeluje 12 restorana

Pokazalo se da gosti cijene tradiciju, lokalnu hranu i namirnice našeg kraja

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Turistička zajednica Zagrebačke županije ove godine je domaćin Četvrtih Dana Okusa hrvatske tradicije koji će se održati od 17. studenog do 3. prosinca u više od 100 restorana diljem cijele Hrvatske na području čak 12 hrvatskih županija. S područja Zagrebačke županije sudjelovati će čak 12 restorana, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja. U našem gradu sudjeluju dva restorana – restoran MonAmi i Bistro Babriga.

Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije istaknula je kako se sve bolje pokazuje koliko se cijeni domaće, od strane turista, ali i lokalnog stanovništva. “Ponosni smo što stvaramo standard kojim smo podigli ljestvicu promocije tradicionalne kuhinje, a koji pokazuje da gosti cijene tradiciju i lokalnu hranu i namirnice našeg kraja. U tome leži ključ razvoja turizma.”

Ponosni su i na to što su na današnjoj najavi nadolazeće manifestacije sudjelovali i direktori nekih turističkih zajednica županije, ali i predstavnici restorana kojima su danas dodijeljene oznake standarda Okusi hrvatske tradicije. To su Kavana Livadić, Samobor; Stari Puntijar, Zagreb; Kramberger, Krapina; Gornjovinska klet, Križevci te Domestic house Lola, Vukovar.

“Zagrebačka županije poznata je po tradiciji i kvalitetnim proizvodima. Već četvrtu godinu smo nositelji ove manifestacije. U nadolazećem tjednu će 12 restorana prepoznatih po tradicijskoj kuhinji ponuditi nešto gostima, a jedino što im možemo poželjeti je da uživaju u jesenskoj gastronomiji našeg podneblja”, zaključuje Alilović.

Direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak, ujedno i predsjednik Savjeta za Okuse, istaknuo je kako je gastronomija temelj turističke ponude cijele Hrvatske. “Gastronomija se kao proizvod mahom nudi turistima na području kontinentalnih županija koje u to ulažu. Želimo da to bude temeljni motiv dolaska većine gostiju u naše krajeve.”, govori.

Dani okusa hrvatske tradicije trajat će od 17.11 do 3.12. i restorani će nuditi po tri slijeda i piće po izboru vlasnika. U našoj županiji su uključeni ovi restorani: Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko); Krčma Gabreku 1929. (Samobor); Restoran Ivančić (Jastrebarsko); Hotel Princess (Jastrebarsko); Restoran Samoborska klet (Samobor); Seoski turizam Stara Preša (Šenkovec); Izletište Suhina (Bestovje); Izletište Vina Kos-Jurišić (Donja Zelina). Popis i sve menije možete pronaći OVDJE.