Home Izdvojeno FOTO Turopoljska zvona proslavila 20 godina djelovanja

FOTO Turopoljska zvona proslavila 20 godina djelovanja

PODIJELITE
Pjevački zbor ‘Turopoljska zvona’ jučer su koncertom proslavili 20 godina djelovanja. Turopoljska zvona nastupaju već dug iniz godina, no nisu uvijek nosili isto ime.
– U početku nismo imali svoj naziv, bili smo zbor Sindikata umirovljenika, no onda smo imali priliku sudjelovati s mnogo drugih izvođača u koncertnoj dvorani Lisinski početkom 2001. godine. Tada smo tražili zgodno ime, te je došla moja ideja da se zovemo Turopoljska zvona. Sada već 15 godina pjevamo i djelujemo pod tim imenom. – rekla nam je Katica Modrušan, organizator zbora ‘Turopoljska zvona’.
Turopoljska zvona - 20 godina (11)
U Domu kulture Galženica su uz domaćine nastupili i gosti ‘Njemački pjevački zbor’ iz Zagreba i Vokalni ansambl ‘Zlatne godine’. Mnogi su pjevači potekli iz ‘Turopoljskih zvona’, neki su se prebacili u zbor ‘Zlatne godine’ s  kojima i dalje dobro surađuju i pružaju podršku. Na ovom koncertu je prisustovalo i mnogo bivših  članova zbora koji su iz različitih razloga u nekom trenutku izašli iz zbora.
– Budući da smo mi umirovljenici, kada negdje treba nastupiti, mlađi kadar je zauzet, a mi smo uvijek tu i uvijek se možemo okupiti. U svim prilikama se rado odazivamo i jako nas veseli što nas netko treba i traži. – dodala je Modrušan.
Turopoljska zvona - 20 godina (4)
Repertoar koncerta je bio obilježen narodnim i  starogradskim pjesama, autorskim skladbama i skladbama duhovnog karaktera uz zagorske, slavonske i dalmatinske pjesme. Zbor danas broji 27 članova, a njeguje višeglasno pjevanje.
– Stalno tražimo nove članove, nama je problem što nemamo muških članova, kao što je i drugim zborovima. Ne možemo imati preveliki zbor, okuplja nas se oko 30-ak. Imamo na raspolaganju samo jednu učionicu, tako da nam i to nekada fali. Uvijek pozivamo i želimo da nam se pridruže novi članovi. Posebno su nam potrebi nam tenor i bas. – izjavila je Modrušan.
Turopoljska zvona - 20 godina (9)
Nastupima na promocijama, izložbama i manifestacijama zbor aktivno sudjeluje u kulturnom i javnom životu grada Velike Gorice te s ponosom predstavlja Grad i Turopolje na svim prigodnim događanjima. Čestitamo na uspješnih 20 godina djelovanja!
[print_gllr id=47442]