Home Izdvojeno FOTO Trbušne plesačice zatvorile Dane turske kulture

FOTO Trbušne plesačice zatvorile Dane turske kulture

PODIJELITE

Velika Gorica je proteklih dana bila u znaku turske fotografije, filma, književnosti, glazbe i gastronomije. Manifestacija “Dani turske kulture” sinoć je završila druženjem uz “Turkish delights party”. Ta je večer turske glazbe, kave i gastronomije, u klubu 100 privukla mnoge posjetitelje.

unnamed.jpg

– Dojmovi su sjajni zato jer je ovo prva manifestacija takvog tipa. Naime, prvi put u Velikoj Gorici predstavljamo tursku kulturu. Počeli smo 16. travnja, predstavili jako puno turskih autora i njihovih romana koji su prevedeni na hrvatski jezik, otvorili smo fotografsku izložbu i imali predavanje o arheologiji. Prikazali smo tri dugometražna turska igrana filma koji su bili dobro posjećeni – rekao je Goran Beus Richembergh, predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva.

Završetak ovogodišnje manifestacije mnogima će ostati u lijepom sjećanju. Nije niti čudno kad su ih zabavljale trbušne plesačice i zanimljiva  glazba, dok je ukusna turska hrana bila prava ‘fešta’ za nepce.

– Kebabi, mnogo povrća, različite slastice sa pistaciom i različitim dodacima, sve to predstavljamo večeras, uz najbolju tursku kavu na svijetu, Kurukahveci Mehmet Efendi, te lokum, zahvaljujući našim prijateljima i sponzorima koji u Zagrebu proizvodi turske delicije – istaknuo je Beus Richembergh.

[print_gllr id=23829]