Home Izdvojeno FOTO Stop! uspavljivanju njuškica

FOTO Stop! uspavljivanju njuškica

PODIJELITE

Protiv eutanazije pasa u Pokupskom Cerju ustalo je jučer stotinjak aktivista u parku dr. Franje Tuđmana koji su, oboružani transparentima ali i svojim životinjskim prijateljima došli dati podršku udruzi 60+ te reći stop ubijanju pasa u skloništu Pokupsko Cerje po isteku zakonskog roka od 60 dana.No Kill Azil (22)

___„Cilj nam je da Gorica dobije no kill sklonište i da vlasnik skloništa u Cerju, Predrag Baraba, prestane ubijati pse! Tražimo od njega da poštuje zakon, surađuje s udrugama i obrati pažnju na pse“, poručila je Lana Mucak iz Udruge. Na plato u parku stigli su i vlasnici pasa udomljenih upravo u Pokupskom Cerju. „Spasila sam je u veljači 2014. i tada je udomljavanje dobro prošlo, gospodin Baraba je bio korektan.  No, u posljednje vrijeme pratimo priču oko Pokupskog Cerja i ništa nam se to ne sviđa, zato smo došli dati podršku“, ispričala je Andrea Horvatin, inače vlasnica četiri psa, koja je u Goricu stigla iz Zagreba.No Kill Azil (18)

___Podršku udruzi dali su i Prijatelji životinja, a prosvjed su na društvenim mrežama podržali aktivisti iz cijele zemlje. Gradu su ponudili partnerstvo u izgradnji no kill skloništa, a sljedeći je potez upravo na gradskim čelnicima. Podsjetimo, pročelnica gradskog Odjela za poljoprivredu, Zlata Filipović, za Kronike Velike Gorice je rekla kako se ne protivi no kill skloništu, no da aktivisti moraju imati na umu i poprilično visoke  troškove koje povlači jedno takvo sklonište. „Na kraju, o tome ne odlučujem ni ja niti gradonačelnik već gradski vijećnici“, rekla je Filipović.

[gmedia id=86]