Home Gospodarstvo FOTO S radovima se ne staje: Prometnice u gradu dobivaju novi asfalt

FOTO S radovima se ne staje: Prometnice u gradu dobivaju novi asfalt

"Ovo je povijesna godina u kojoj se ulaže više nego ikada u uređenje prometnica, no znamo da ima još potreba za obnovom"

PODIJELITE

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je sa suradnicima obišao nekoliko lokacija u gradu na kojima traje obnova prometnica. Nakon što je potpisan ugovor od osam milijuna eura upravo za tu namjenu, s radovima se ne staje u okolici, ali ni u gradu. VG Komunalac tako je prionu poslu u Ulici Matice Hrvatske kod Doma zdravlja jer se ipak radi o vrlo prometnoj lokaciji. Ulica će uskoro dobiti novi asfalt, ali i proširena parkirna mjesta.

“Vrijednost radova je više od 40 tisuća eura. Nadamo se, ako neće biti izvanrednih situacija ili pljuskova, da bi već početkom idućeg tjedna prometnica mogla biti gotova. Apeliramo na vozače da prije potpunog završavanja radova ne parkiraju na ovim mjestima niti da sami ne miču znakove, jer će to usporiti cijeli proces, a cilj nam je da što prije završimo ovu prometnu dionicu.”, govori nam direktor VG Komunalca, Jurica Mihalj. Ukupno se radi o obnovi ceste od 415 metara u širini od šest metara.

U tijeku su i finalni radovi u Radićevom odvojku, dijelu prometnice od Ulice Ivana Gorana Kovačića do Sisačke ulice. Novi asfalt je postavljen na dionicu od 480 metara i širine od 5,9 metara, a radovi su vrijednosti 47 tisuća eura.

Nakon okolnih mjesta danas u užem centru obilazimo nekoliko lokacija gdje smo nastavili s poboljšanjem komunalne infrastrukture. Ceste su bile dotrajale i velike su potrebe. Ovo je povijesna godina u kojoj se ulaže više nego ikada u uređenje prometnica, no znamo da ima još potreba za obnovom i adekvatno ćemo odgovoriti na sve situacije za koje nam se ljudi javljaju.”, govori gradonačelnik Krešimir Ačkar te zahvaljuje VG Komunalcu na izvedenim radovima.

Obnova je provedena i na Ulici Podložnica u neposrednoj blizini budućeg Poduzetničkog inkubatora i Staračkog doma. Riječ je o ulici u duljini od 280 metara uz dva odvojka. Ulica je dobila bankine, rampe za invalidske prijelaze te dva pješačka prijelaza. Radovi su trajali oko šest mjeseci. Ivana Mlinar, predsjednica Gradskog vijeća Hrvatski velikani istaknula je zadovoljstvo ovakvim obnovama i osluškivanjem želja građana. Zatražila je i rješavanje problema parkinga u kvartu koji je sve popularni za život. Predlaže, kao i ranije, da se uvede ili naplata parkinga na lokacijama na kojima nije ili da se na neki način riješi taj problem. Na to pitanje gradonačelnik Krešimir Ačkar navodi kako zahvaljuje sugrađanima koji su do sada ispaštali zbog radova te da će na pitanje parkinga odgovoriti u što kraćem roku i da će to riješiti zajedničkim snagama.

Ulica koja će uskoro dobiti novo naličje je i Branimirova kroz koju je trenutno zabranjen promet. Novi asfalt će dobiti dio od Branimirove do Držislavove ulice te od Držislavove do Zvonimirove ulice. Ukupna vrijednost radova je oko 64 tisuće eura. Planirani završetak je idućeg tjedna.

Ukupna vrijednost navedenih radova je 569.588,75 eura bez PDV-a.