Home Izdvojeno FOTO Rekordan broj konja na imanju Pereković, uspjela Štraparijada

FOTO Rekordan broj konja na imanju Pereković, uspjela Štraparijada

PODIJELITE
default

Kad ste zadnji put na jednom mjestu vidjeli 50 do 60 konja, od kojih je poneki i težak čak do tonu? Takav jedinstveni događaj, natjecanje, a slobodno možemo reći cjelodnevni izlet za obitelji, organiziran je na ranču Vedrana Perkovića gdje se održala još jedna Štraparijada, odnosno natjecanje u vući trupaca.

default

Trupce su vukli, naravno, konji, a stiglo ih je čak iz Slovenije, Slovačke, Like, Slavonije i cijele Hrvatske.„Nisam mogao ni zamisliti da ću jednom ovdje, na ovom gruntu na kojem sam odrastao kao klinac, okupiti ovoliko ljudi, natjecatelja, posjetitelja… Za sad sve dobro prolazi, zadovoljni smo organizacijom koja je svake godine sve bolja i okupi sve više publike, tako da možemo reći da je i ova Štraparijada uspjela“, govori nam Pereković koji se ove godine više bacio u organizaciju, a manje u sudjelovanje iako i on svake godine pokaže svoje mlade konje.

Rezultati natjecanja bit će poznati do kraja dana, a ranč u Strmcu danas je, osim uzgajivača, okupio i brojne roditelje s djecom, kojima je to bio odličan izlet u prirod, na zrak, ali i prilika da izbliza vide ove rasne i plemenite životinje.