Home Izdvojeno FOTO Razmjena iskustava i znanja: Vatrogasci održali skupnu vježbu gašenja požara

FOTO Razmjena iskustava i znanja: Vatrogasci održali skupnu vježbu gašenja požara

Sudjelovalo je pet dobrovoljnih vatrogasnih društava

PODIJELITE
Foto: Vatrogasci Kurilovec

Vatrogasci pet dobrovoljnih vatrogasnih društava jučer su odradili teorijsku nastavu i praktične vježbe koje je organiziralo Dobrovoljno vatrogasno društvo Novo Čiče. DVD Novo Čiče je održao i pokaznu vježbu na temu gašenje požara s vatrogasnim aparatima (prah, CO2, pjena i voda) te rad sa AKU alatom i opremom za tehničke intervencije (drvo, metal, beton).

Foto: DVD Novo Čiče

Iz Kurilovca ističu kako su na zanimljiv način ponovili sva dosadašnja znanja i do sad stečena iskustva u gašenju požara aparatima za početno gašenje požara. Vatrogasci su imali priliku raditi s AKU akumulatorima, a na nastavi i pokaznoj vježbi koristila se zajednička oprema. “Zahvaljujemo se svim operativcima na velikom odazivu i sudjelovanju na zajedničkoj nastavi i pokaznoj vježbi te stečenom iskustvu”, ističu iz DVD-a Novo Čiče.

Posebnost ove aktivnosti i održanih vježbi bila je i razmjena iskustava s kolegama iz drugih društava. Na nastavi i pokaznoj vježbi sudjelovali su kolege operativci iz DVD Turopolje, DVD Kurilovec, DVD Vukovina, DVD Velika Mlaka, DVD Ribnica.