Home FOTO VIJEST FOTO Radovi u Školskoj i Stepanskoj ulici u Donjoj Lomnici u punom...

FOTO Radovi u Školskoj i Stepanskoj ulici u Donjoj Lomnici u punom jeku

Lomničane zahvaljujući radovima na ovim dvjema ulicama očekuje novo lice njihovog mjesta, koje će po dovršetku planiranih radova dobiti urbaniziraniji izgled, ali i praktično prometno rješenje

PODIJELITE

Da su radovi u punom jeku i na širem gradskom području dokaz su Školska i dio Stepanske ulice do župne crkve u Donjoj Lomnici gdje je u tijeku potpuna rekonstrukcija. Vrijednost ovih radova je 4,8 milijuna kuna. Školska ulica od izuzetne je važnosti Lomničanima, budući da se ovdje nalaze škola i vrtić, a vodi i prema crkvi.

– Biti će promijenjena kompletna infrastruktura ispod i iznad zemlje. Rade se pješačke staze sa obje strane i novi asfalt. Rješenje ovoga raskrižja koje je oduvijek bilo problematično s obzirom da su se vozači iz smjera Školske prema nogometnom igralištu morali orijentirati na ogledalo, rješenje smo pronašli u izgradnji rotora – kazao je gradonačelnik Ačkar.

Lomničane zahvaljujući radovima na ovim dvjema ulicama očekuje jedno novo lice njihovog mjesta, koje će po dovršetku planiranih radova dobiti urbaniziraniji izgled, ali i praktično prometno rješenje.

– Mještani su nestrpljivi, no uzevši u obzir vremenske neprilike i pandemiju, radovi napreduju i očekujemo dovršetak radova na Stepanskoj i Školskoj ulici u što kraćem roku. Radujemo se novom nogostupu i rotoru, što smo uporno naglašavali kao adekvatno prometno rješenje ovog raskrižja.  To se sad i ostvaruje – kazala je Zlata Krznarić, tajnica MO Donja Lomnica.

Radovi u Stepanskoj ulici su pri kraju. Cjelokupna dužina radova u Stepanskoj je oko 220 metara, a Školske oko 420 metara. Čeka se dovršetak projekta za rotor koji je naknadno uvršten, nakon čega kreću radovi na istom.

Radovi ovdje su pri kraju i čekamo završne radove poput pripreme za asfalt. Završetak svih radova na aglomeraciji očekuje se početkom svibnja.