Home FOTO VIJEST FOTO Predstavljen eko uređaj za dekarbonizaciju motora s unutarnjim izgaranjem

FOTO Predstavljen eko uređaj za dekarbonizaciju motora s unutarnjim izgaranjem

Čišćenje motora je poželjno raditi jednom godišnje ili svakih 20 tisuća kilometara na osobnim vozilima i barem dva puta godišnje na teretnim vozilima

PODIJELITE

Danas je u zgradi Goričanke predstavljen eko uređaj za dekarbonizaciju motora s unutarnjim  izgaranjem. Ovo je prva javna prezentacija u Zagrebačkoj županiji. Riječ je o najnovijoj neinvazivnoj francuskoj tehnologiji dekarbonizacije nakon koje se poboljšavaju performanse motora, znatno se smanjuju emisije čađi i štetnih plinova u atmosferu te se štedi na potrošnji goriva.

– Kao organizacija smo prepoznali ekologiju kao jednu od bitnih odrednica budućeg razvoja. Naročito u situaciji kada imamo energetsku krizu i ozbiljne klimatske promjene na koje ne utječemo. Zato smo se odlučili, nakon provedenih analiza, predstaviti ovo rješenje kojim se smanjuju za nas neke od najopasnijih štetnih emisija – kazao je Josip Kelemen, predsjednik Europskog centra izvrsnosti potrošača.

Kako nam otkriva voditeljica studije, analizirani su podaci dobiveni iz Centra za vozila Hrvatske, te su konkretno, mjerene emisije ispušnih plinova uzevši u obzir vozila na benzin, dizel, LNG i SNG pogon.

– Mjerenja su rađena prije i nakon čišćenja motora, ili nakon prijeđenog određenog broja kilometara. Dobili smo podatke da su emisije smanjene za minimalno 10 posto, u nekim slučajevima i više. Iz provedenih analiza možemo potvrditi da se smanjuje potrebna snaga motora te postiže veća brzina, a time se produljuje i radni vijek motor te potrošnja goriva – ističe voditeljica studije, prof. dr. sc. Daria Karasalihović Sedlar sa Rudarsko-geotehnološkog fakulteta.

Iako je, što se tiče planova za područje Zagrebačke županije ovaj projekt u fazi pripreme.

– Sada je sve u fazi pripreme projektne dokumentacije za postavljanje senzora indikativnog mjerenja kakvoće zraka u županiji, te se nadamo da će slika kakvoće biti puno jasnija nego što je to bilo do sada. Ako projekt prođe izradit će se studija izvedivosti te ćemo potom odrediti lokacije senzora – ističe Ivana Pulić Zelenika iz Službe za zdravstvenu ekologiju ZJZŽ.

Iz Grada su istaknuli kako je ova mjera jedna od onih koja bi doista mogla pomoći u postizanju cilja smanjenja zagađenja zraka.

– Donijeli smo sve dokumente iz područja zaštite zraka, od onih za energetsku učinkovitost i zaštitu zraka, te smo zaključili da ono što na goričkom području najviše utječe na zagađenje zeuropraka su emisije iz kućnih ložišta i promet, kojeg trenutno rješavamo. Ovo je jedna od mjera koja bi pomogla pomoći pri smanjenju zagađenja zraka, te bi građane trebalo educirati i usmjeravati da očiste svoja vozila – rekla je Gordana Mikulčić Krnjaja, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša.

Čišćenje motora je poželjno raditi jednom godišnje ili svakih 20 tisuća kilometara na osobnim vozilima i barem dva puta godišnje na teretnim vozilima. Postupak čišćenja predstavljen je u organizaciji Grada Velike Gorice i ECIP Europskog centra izvrsnosti potrošača te nonCarbon akademije.