Home FOTO VIJEST FOTO Postavlja se novi spomenik posvećen Sportskom društvu Radnik

FOTO Postavlja se novi spomenik posvećen Sportskom društvu Radnik

Na okomitom bloku ugraviran će tekst o svim klubovima Sportskog društva Radnik Velika Gorica koji su djelovali u to vrijeme

PODIJELITE

U studenome 2022. godine je na sjednici Gradskog vijeća odlučeno da se prihvaća inicijativa za postavljanje spomenika Sportskom društvu Radnik u Parku dr. Franje Tuđmana. Predložena lokacija je odabrana zbog blizine bivših objekata i terena sportskog društva. Lice spomenika bit će okrenuto prema zapadu, odnosno, prema pješačkoj stazi.

Ovih dana su na inicijativu prijatelja NK Radnik krenuli i prvi radovi, odnosno priprema terena za postavljanje spomenika. Prostor na kojem se postolje nalazi, današnji Tuđmanov park, čuva uspomene na vrijeme od 1947. do 1987. godine, kada je na tom mjestu bilo nogometno igralište.

Voditelj projekta i izvedbe spomenika, Ivan Mikulčić, istaknuo je da se ovim spomenikom želi očuvati od zaborava prostor, vrijeme i događaji koji su se odvijali na ovom prostoru u tom periodu. Zbog lokacije spomenika je jedno mlado drvo crnogorice presađeno tri metra dalje.

Svečano otvorenje spomenika predviđeno je za sredinu lipnja. Ovo je još jedna vrijedna inicijativa koja će doprinijeti očuvanju povijesnih događaja i mjesta u gradu, a istovremeno odati počast i sjećanje na vrijeme koje je obilježilo tu lokaciju.

Spomenik će se izraditi od visoko poliranog crvenog prvoklasnog granita. Dimenzije baze su 90x110x20cm, natpisnog bloka 70x15x200cm, a na bazi će se nalaziti isklesana lopta sive boje promjera 35 centimetara. Na okomitom bloku ugraviran će biti znak Sportskog društva te tekst “Na ovim prostorima od 1947. do 1987. godine uspješno su djelovali klubovi Sportskog društva Radnik Velika Gorica: kuglački, nogometni, šahovski, rukometni, stolnoteniski i košarkaški; nositelji sportskog i društvenog života Velike Gorice. Prijatelji NK-a Radnik, Velika Gorica, 2023. godine.”