Home FOTO VIJEST FOTO Posebno izdanje 113. Turopoljskog fašnika uz glazbu, ples i zabavu

FOTO Posebno izdanje 113. Turopoljskog fašnika uz glazbu, ples i zabavu

Nisu izostale fašničke maskirane grupe, a završetak večeri bio je koncert Psihomodopopa

PODIJELITE
Foto: Zlatko Srbelj

113. izdanje Turopoljskog fašnika došlo je do velike završnice. Unatoč hladnijem vjetrovitom vremenu i bez svima omiljene fašničke povorke, Velikogoričani i gosti su jučer u Parku dr. Franje Tuđmana imali prilike za dobar provod, smijeh, opuštanje i zabavu pod maskama.

Od 16 sati krenuo je zabavni program uz fašničke bendove, druženje pod maskama i suđenje Princu Fašniku, čije će spaljivanje uslijediti u utorak, 1. ožujka. Bilo je tu svega pomalo. Maškare i sve okupljene zabavljali jsu TS Harmonija i TS Lajbeki. Posjetitelji su nepce mogli počastiti fritulama, šarenim bombonima, a bio je tu i truck s burgerima.

Mi smo u šetnji Tuđmancem zatekli vesele maškare, koje su nam otkrile kako su se pripremale.

– Kostime smo pripremale tjedan dana, podijelile smo se kako bi bile spremne za ovogodišnju povorku. Nas 14 smo se dogovorile da se na ovaj dan malo izludiramo, jer nemremo kao neki ludovati cijele godine – kazale su nam maškare iz mraclinskog Društva žena Anđela Lovreković odjevene u upečatljive maslačke.

Susreli smo i otkačenu ekipu iz udruge ‘Vukovina u srcu’, koje su nam kroz smijeh otkrile kako im se već par godina priviđa da do Gorice dolaze biciklističkom stazom.

– Malo nas je al’ nas ima, ne damo se! Zbudile smo se i vid’le da je sve isto k’o prije pet let, biciklističke nema pa smo došle s automobilima. Nekak’ nas je malo, izgleda da su nas blesti, korona i neimaština omele – kazali su iz Udruge.

Kao šećer na kraju subotnje večeri, na pozornicu ispred Pučkog otvorenog učilišta stao je ni više ni manje nego – Psihomodo Pop i dodatno ‘zagrijao’ atmosferu unatoč hladnijem vremenu.

Legende hrvatskog punk rocka izvele su neke od svojih svima poznatih hitova: Ja volim sebe, Pinokio, Frida, Mila i Ramona, preko Sexy Magazin, Starfucker, Nema nje (Zauvijek) i Nebo, do Kad sam imao 16, Osjećam se haj mozak baj baj, Natrag u garažu i Bože čuvaj Psihomodo pop, pa su se mnogi prisjetili i pjesama svoje mladosti, koje i danas rado slušaju s nostalgijom.

A kako je protekla jučerašnja fašnička zafrkancija, pogledajte u našoj galeriji fotografija…

Foto: Zlatko Srbelj