Home Izdvojeno FOTO Otvorena je izložba “Judo je sreća” puna osmijeha, pozitive i dobre...

FOTO Otvorena je izložba “Judo je sreća” puna osmijeha, pozitive i dobre energije

"Invaliditet ovdje nije bitan, bitna je sreća koju mi proizvodimo na treningu." Izložba ostaje otvorena do 26. ožujka

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Pozitivan osjećaj, dobra volja, sreća, veselje, osmjesi.. U današnje vrijeme ponekad se možda čini kao da sve to ne možemo pronaći na jednom mjestu. Ako ovako razmišljate, prevarili biste se i vjerojatno niste upoznali veselu ekipu iz Judo kluba Fuji. 

S ciljem i željom da potaknu malo dobre energije kod drugih, sinoć je u prostoru Pučkog otvorenog učilišta otvorena izložba “Judo je sreća”. Izložbu krase emotivne i nasmijane fotografije članova kluba u kadrovima koje je uhvatio Igor Kolarec. Naglasak je stavljen na ekspresije lica djece koja sudjeluju u projektu Judo inkluzija.

Marina Drašković, voditeljica kluba, iako pomalo tužna što zbog epidemioloških razloga nisu mogli napraviti veliko otvorenje i proslavu, zadovoljna je odazivom. “Mi treneri i asistenti se gotovo nakon svakog treninga pogledamo i kažemo si – ovo je nama psihoterapija. Napunimo se s toliko pozitivne energije. Kad bi i drugi shvatili koliko su ti klinci jednostavni, otvoreni i pozitivni dok treniraju judo. To nam je bila i želja pokazati.”

Fotografije Igora Kolarca pune su ekspresija i prikazuju vesele izraze lica mladih Fujijevaca. “Na pola fotografija se uopće ne može znati tko ima invaliditet, a tko nema – a to je i ideja. Invaliditet ovdje nije bitan, bitna je sreća koju mi proizvodimo na treningu.“, dodaje.

Glavi lik i protagonist izložbe je Dorijan zvan Dorči, čiji osmijeh nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim – bio je prava zvijezda večeri. Kako i iz kluba navode, uvijek je nasmijan i uvijek dobre volje širi pozitivu gdje god da dođe. Izložba “Judo je sreća” dio je projekta Judo inkluzija koji traje tri godine, a koji s obzirom na situaciju s koronavirusom ide u dobrom smjeru. No, ono što fujijevcima ipak najviše nedostaje su treninzi. “Sada imamo beskontaktne treninge i to je vrlo izazovno, ali imamo jako male grupe pa je to ok. Djeci je ovo bolje nego ništa, dovoljno govori da 100% djece dolazi na treninge.”, zaključuje s vječnim osmjehom.

Inače, otvorenje je tempirano neposredno prije međunarodnog dana te dana osoba s Down sindromom. Izložba sadrži 60 fotografija, a pogledati je možete sve do 26. ožujka.

Izložba “Judo je sreća” dio je projekta Judo inkluzija koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Foto: Katarina Drvodelić