Home Izdvojeno FOTO Osnovna škola ”Novo Čiče” dobila status Eko-škole

FOTO Osnovna škola ”Novo Čiče” dobila status Eko-škole

PODIJELITE

Osnovna škola ”Novo Čiče” i područne škole u Bukevju i Veleševcu ponosno nose naziv Eko-škola. Zelena zastava potvrda je dobivenog statusa za kojeg su zaslužni i učitelji i učenici. Skupljali su stari papir, čepove, plastične boce, radili predmeta od materijala kojeg su reciklirali.

– U projektu su sudjelovale i naše područne škole Bukevje i Veleševec. Imali smo jedan projektni dan u kojem su sudjelovali svi učenici. Sa svojim učiteljima su cijeli dan odradili niz radionica koje su vezane za eko školu – rekla je Sanja Povoljnjak, ravnateljica Osnovne škole ”Novo Čiče”.Eko-status obnavlja se svake dvije godine, a da bi ga zadržali, škola mora izvršiti sedam zadataka tijekom godine. S obzirom na to da škola broji ukupno 500 učenika, vjerujemo da status neće biti teško zadržati.

– Na početku godine napravimo kurikulum što ćemo sve odraditi, obilježavamo razne prigodne dane, Dane kruha, Dan zaštite planeta Zemlje, Dane voda i druge i tijekom cijele godine te zadatke s djecom odrađujemo – rekla nam je ravnateljica Povoljnjak. Na svečanost podizanja zelene zastave došao je i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić sa svojim suradnicima. – Ovdje se vrlo ekološki živi i promišlja. Bitno je ulagati u djecu na ovaj način jer njihovi rezultati tek dolaze, kako oni rastu tako i unutar obitelji, a i oni osobno će dati doprinos da čuvamo prirodne resurse i bogatstva koja imamo u ovom kraju i u cijeloj našoj Hrvatskoj i Velikoj Gorici.

Osnovna škola ”Novo Čiče” sedma je odgojno-obrazovna ustanova na području grada koja ima status Eko-škole, a zelena zastava vijori se i kod Veleučilišta Velika Gorica.

Foto: Mario Žilec