Home FOTO VIJEST FOTO OŠ Pokupsko ima jednu od najljepših učionica na otvorenom u Hrvatskoj

FOTO OŠ Pokupsko ima jednu od najljepših učionica na otvorenom u Hrvatskoj

Osvojili su treće mjesto u ovoj kategoriji u sklopu HRT-ovog projekta 'Najljepši školski vrtovi'

PODIJELITE
Foto izvor: HRT/web

Osnovna škola Pokupsko proteklog je tjedna primila priznanje u sklopu HRT-ovog projekta ‘Najljepši školski vrtovi’. Inače, OŠ Pokupsko poznata je po ekološkoj osviještenosti, te brojnim aktivnostima u okviru ekologije.

U kategoriji  “Najljepša učionica na otvorenom” OŠ Pokupsko osvojila je treće mjesto! Uz ovo vrijedno priznanje, školi je dodijeljena i nagrada u iznosu od 3.000,00 kuna.

– U našoj školi vidljiva je stalna briga o uređenju okoliša. Svake godine imamo osmišljene aktivnosti uređenja okoliša škole. Imali smo niz projekata vezanih uz podizanje svijesti o potrebi očuvanja prirodnog okruženja u kojem živimo. Prostor škole zagrijavamo toplinom koju dobivamo iz toplane na biomasu. U područnoj školi prostor zagrijavamo i hladimo pomoću dizalice topline koja toplinu uzima iz zraka. U prošloj školskoj godini naglasak je bio na poštivanju epidemioloških mjera. Kako bi učenici što više vremena mogli boraviti vani, napravili smo učionicu na otvorenom. Prijavili smo se na natječaj Najljepši školski vrtovi u kategoriji Učionica na otvorenom i osvojili 3. mjesto. Novčanu nagradu koju smo dobili iskoristit ćemo za nove aktivnosti – otkriva Štefica Facko Vrban, ravnateljica OŠ Pokupsko.

Foto galerija/HRT