Home Izdvojeno FOTO Održan tradicionalni uskrsni koncert KUD-a Gradići

FOTO Održan tradicionalni uskrsni koncert KUD-a Gradići

KUD Gradići nastupio je sa svim sekcijama, a gosti su bili ženska sekcija KUD-a Dučec te pjevački ansambl Zlatne godine

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

U Crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Gradićima danas se održao tradicionalni uskrsni koncert. Organizatori koncerta “Jezuš nam je gore vstal” su članovi kulturno-umjetničkog društva Gradići. U programu su sudjelovale sve sekcije KUD-a Gradići, a gosti su bili KUD Dučec iz Mraclina te Vokalni ansambl Zlatne godine.

Okupljeni su mogli uživati u tradicionalnim pjesmama i kvalitetnim izvedbama naših glazbenika i to nakon dvije godine pauze. Kako nam govori Gorana Kovačić, predsjednica KUD-a Gradići, jedva su čekali ovakva druženja te su vrlo zahvalni gostima koji su se odazvali.

Nažalost našu tradiciju je prekinula pandemija te dvije godine nismo ništa održavali, no sada se konačno vraćamo na stare staze. Jesu nam glasovi malo otvrdnuli, ali smo probama to uspjeli riješiti.”, govori nam Kovačić.

Pjesme koje su izvodili su stari crkveni korali te pučke crkvene pjesme. KUD Dučec, odnosno, ženska sekcija kulturno umjetničkog društva je pripremila tri pjesme, a pjevački ansambl Zlatne godine dvije skladbe. Publika je uz pjevušenje i pljeskom pokazala da je zaista uživala u ovom Uskrsnom ponedjeljku u Gradićima.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji u nastavku.