Home Izdvojeno FOTO Obilježen Dan planeta Zemlje kroz radionice

FOTO Obilježen Dan planeta Zemlje kroz radionice

PODIJELITE
Danas je u POUVG započelo obilježavanje Dana planeta Zemlje. Prva na redu je bila radionica za djecu ‘Udruge za zaštitu životinja 60+’ na temu brige o životinjama ‘Sve je lako…ako znaš kako’.
– Sretni smo što sudjelujemo na proslavi Danu planeta Zemlje ovom mladom radionicom koja je predviđena djeci. Govorimo o kućnim ljubimcima, kako im priči i kako se brinuti za njega. Mislimo da od djece sve kreće i oni najbolje upijaju. Moraju znati da su kućni ljubimci odlični prijatelji ali i da su i obaveza. – rekla nam je Željka Štor, predsjednica Udruge.
dan planeta zemlje djeca pouvg kvg-4
Djeca su kroz radionicu mnogo naučila, zabavljala su se crtajući i učeći o ponašanju sa životinjama. Ovo je samo jedna od radionica koje su se održale u POUVG.
– Ovo je jedan od programa kojim obilježavamo Jurjevski tjedan i Dan planeta Zemlje. Radionice su posvećene ekologiji i životinjama jer u Velikoj Gorici ipak ima okupljenih entuzijasta što se tiče životinja i skrbi. Mnogi misle da ih se napuštene životinje na ulici ne tiču, no tiču se svih nas, većina ljudi je potpuno nezainteresirana za taj problem. – izjavila je Vesna Đurković, voditeljica kino djelatnosti u POUVG.
dan planeta zemlje djeca pouvg kvg
Nakon radionice slijedilo je predavanje i recital uz pratnju gitare ‘Ekologija drevnih naroda’ u Vijećnici Učilišta te radionica  ‘Uloga građana u pomoći napuštenim životinjama’ koju je vodila Irena Petak iz Udruge Šapica.
dan planeta zemlje djeca pouvg kvg-8 dan planeta zemlje djeca pouvg kvg-5 dan planeta zemlje djeca pouvg kvg-3