Home FOTO VIJEST FOTO Obilježava se Olimpijski dan: “Gorica je grad mladih i grad sporta”

FOTO Obilježava se Olimpijski dan: “Gorica je grad mladih i grad sporta”

Okupljeni su brojni mladi iz sportskih kluba, ali i oni koji će se možda tek priključiti nekom goričkom klubu

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Na prostoru iza Osnovne škole Jurja Habdelića danas se slavi Olimpijski dan. Događaj je ovo koji se obilježava diljem Hrvatske, a Velika Gorica dio je te priče sada već drugu godinu. Kao i prošle godine, okupilo se mnogo djece iz raznih sportskih klubova, ali i brojnih osnovnoškolaca koji su došli vidjeti kojim se sve sportovima u našem gradu mogu baviti.

Cilj i poanta je objasniti da su kretnja i sport sastavni dio života svih dobnih skupina. Ovo je poziv svima da se priključe vježbanju, zdravom načinu života jer to je smisao zdravlja ljudi.”, govori nam tajnik Zajednice športskih udruga Velike Gorice, Darko Blažinčić. Zajednica trenutno okuplja 52 članice i oko 7.000 sportaša od kojih je više od 80% upravo mlađi od 18 godina što pokazuje koliko je naš grad zaista grad mladih i grad sporta.

 

Lopte na sve strane, odbojkaške, rukometne, ples, navijanje, hrvanje.. na igralištu iza Habdelića nema sporta koji ne možete vidjeti. A sve to s ciljem je osvještavanja o važnosti bavljenja sportom, posebice od malih nogu. Program se održava na poligonu i na dva dijela igrališta. Na jednoj strani su loptački sportovi – tu su odbojkaški klub Gorica, košarkaški klub Velgor i ŽRK Udarnik. Na drugoj polovici terena prezentaciju ima Atletska škola Maraton kluba, Cheerleading klub Vegasice, Hrvački klub i Plesni klub Megablast.

Događanja u sklopu Olimpijskog dana će se odvijati i u subotu, 10. rujna u Parku Franje Tuđmana. Tamo će svoje znanje prikazati plesni klubovi od 15 sati, a od 17 sati na redu je plesni festival #Share-aj pokret.

Više u galeriji: