Home Izdvojeno FOTO Novi Ljetopis je vani! Ovi događaji su obilježili 2023. godinu u...

FOTO Novi Ljetopis je vani! Ovi događaji su obilježili 2023. godinu u Velikoj Gorici

Večer su uljepšali tamburaši KUD-a Stari Grad Lukavec

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Večeras je u Vijećnici POUVG održana svečana promocija Ljetopisa za 2023. godinu. Kao i godina do sada, ovo izdanje sadrži brojne tekstove, fotografije pa čak i pjesme koje su obilježile prošlu godinu. Riječ je o jubilarnom, 20 izdanju Ljetopisa. Među temama koje možete čitati u novom Ljetopisu su održavanje Festivala Oglede, Interpretacijski centar Muzeja Turopolja, otvorenje Parka Josipa Frkina, Poduzetnički centar, Grad Velika Gorica solarni grad, Oldtimer klub Turopolje i brojne druge.

“U ovom ljetopisu je more obljetnica koje su se dogodile u prošloj godini. Ja ću reći nešto onima koji tek dolaze, o bogatstvu našeg grada u mladim ljudima. U prošlog godini su nam bile i nove manifestacije, ovo je najveći broj Ljetopisa, bio bi još i veći, ali nešto se moralo ostaviti za iduća izdanja. S nama su danas svjetski prvaci u robotici, a tu su trebali biti i drugi učenici, naše mlade nade. Posebno pozdravljam i profesora Matiju Ribića i Leona Levara sa svojim učenicima koji su svojim uspjehom doveli Veliku Goricu na vrh državne ljestvice u odbojci. Dali su sebe za mlade”, izjavio je Stipo Bilić, urednik Ljetopisa i voditelj izdavačke djelatnosti u Pučkom otvorenom učilištu, te zahvalio svima na sudjelovanju.

Svrha Ljetopisa je da pruži kronološki pregled zbivanja u Gradu i okolici kojih je svake godine sve više i više. Mnoge tradicionalne manifestacije i dalje se održavaju uz još bogatije programe, a sve više je i novog sadržaja za građane i goste.

“Iako je ovo forma časopisa, mogli bismo reći da je Ljetopis jedna enciklopedija događanja iz svakog oblika društvenog života u Velikoj Gorici te služi svima da iz njega crpe podatke. Kad pogledate kronologiju na kraju Ljetopisa, vidite koliko je Velika Gorica velika zbog ljudi koji u njoj stvaraju i obogaćuju je”, izjavio je Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

Ljetopis 2023. prostire se na 368 stranica te je idealan način za proučiti što se sve događa u našem gradu. “Večeras promoviramo novo izdanje Ljetopisa, do sada najopsežnije. Potrudili smo se obuhvatiti sve zanimljivosti i što šire društvene segmente. Izrada Ljetopisa iziskuje puno truda, rada i vremena. Kroz Ljetopis ostavljamo trag budućim generacijama. Najdraže nam je kad nas studenti traže Ljetopis i iz njega crpe inspiraciju za svoje radove, tada nam se dokazuje da sve ovo ima smisla”, govori ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Anita Pišković i zahvaljuje svima.

Ljetopis 2024. Ukupno sadrži preko 30 priloga koji prikazuju cjelovitu sliku velikogoričkog života. Kupiti ga možete u POUVG po cijeni od 8 eura.