Home Izdvojeno FOTO Mlada volonterka Antea ponovno oduševila

FOTO Mlada volonterka Antea ponovno oduševila

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice

Nakon što nas je oduševila svojim humanitarnim radom tijekom zimskih praznika, 12-godišnja Antea opet je pokazala svoje veliko srce. Za Božić 2016. godine imala je samo jednu želju – pomagati drugima i to su joj roditelji u suradnji s Gradskim društvom Crveni križ Velika Gorica i omogućili. Sada, kada je školska godina završila i počeli su ljetni praznici, Antea se odlučila vratiti na Trg kralja Tomislava 2 i ponovno pružiti svoju pomoć svima koji koriste usluge Crvenog križa.

Anteu smo zatekli u pučkoj kuhinji. Stavila je prsluk Crvenog križa i spremno pomagala iskusnijim volonterima koji su dijelili korisnicima obroke. A zašto djevojčicu od 12 godina toliko veseli pomagati drugima?

– Željela sam se vratiti i pomoći ljudima koji nemaju ništa, kojima je teško, bilo mi ih je žao – rekla nam je Antea koja će cijelo ljeto volontirati u pučkoj kuhinji.

Foto: Crveni križ Velika Gorica

Da se radi o zaista posebnoj djevojčici uvjerili smo se i sami jer njezina dobrota odiše skromnošću, uvijek uz topao osmjeh pun vedrine i suosjećanja prema drugima. Antea nam je rekla da joj je uzor Majka Tereza i da jednog dana želi raditi u međunarodnoj, humanitarnoj organizaciji Liječnici bez granica.

Anteina majka Katarina puna je ponosa. Kad joj je Antea otkrila da za Božić ne želi nikakav poklon, već samo pomoći drugima, bila je iznenađena. – Bila sam u šoku, ali drago mi je zbog nje što je odlučila pomagati drugima – rekla nam je majka Katarina.

foto: Kronike Velike Gorice

Ravnateljica Crvenog križa Velika Gorica, Suzana Strunjak, bila je puna riječi hvale za Anteu za koju kaže da je već sada prava humanitarka.

– Antea nije željela za Božić nikakve poklone, već samo volontirati u pučkoj kuhinji. Mislila sam da će ta priča s tim završiti. Ali nisam iznenađena kada nam se Antea ponovno vratila i pitala može li i dalje volontirati. To dijete i dalje ispunjava svoju životnu misiju – rekla nam je Strunjak.

I korisnici i djelatnici Crvenog križa su sretni što se Antea vratila. Svi će se družiti do jeseni i početka nove školske godine. No Antea će se prvom prilikom vratiti u Crveni križ i nastaviti raditi ono što najbolje zna – pomagati drugima.