Home FOTO VIJEST FOTO Mirisi djetinjstva i domaća atmosfera u Vukovini okupili brojne posjetitelje

FOTO Mirisi djetinjstva i domaća atmosfera u Vukovini okupili brojne posjetitelje

Dobre atmosfere zasigurno nije nedostajalo! U galeriji fotografija pogledajte kako je bilo...

PODIJELITE
Foto: Tomislava Bradić

Udruga “Vukovina u srcu” jučer je veoma uspješno održala petu po redu manifestaciju “Vidim, čujem i mirišem ljeto”, ne samo njenih mještana, nego i posjetitelja iz drugih naselja, a na sada već poznatoj i omiljenoj destinaciji – kod Kurije Alapić.

Posjetitelji su imali prilike ispeći si pečenike što smo vrlo rado učinili i mi, vrativši se tako u dane djetinjstva kada nam je to bila nezaobilazna aktivnost. Nadalje, predstave za djecu i odrasle kao i kino-projekcija i izložba retro traktora okupile su mnoštvo mladih i starih.

Manifestaciju je svečano u 18 sati otvorila Kravat Pukovnija u odjevena u replike odora hrvatskih vojnika iz tridesetogodišnjeg rata iz 17. stoljeća. Zapovjednik Kravat Pukovnije Željko Matejčić koji je ispričao priču o podrijetlu kravate i zanimljivostima te nepoznatiim činjenicama vezanim uz naš kraj, a potom su posjetitelji imali prilike jahati konje u edukativnom parku pored Kurije.

Cilj ove manifestacije je, kako je istaknula predsjednica udruge ‘Vukovina u srcu’, prvenstveno obogatiti društveni život mještana, ali i okupiti brojne posjetitelje odsvuda, te ih uz edukaciju dobro zabaviti.

– S planiranjem smo počeli još u lipnju i jako smo zadovoljni. Nakon pet godina ljudi nam se javljaju sa željom da bi sudjelovali u programu, na što smo izuzetno ponosni, kao i na to da svake godine na ovaj način oživimo divno naslijeđe iz prošlih dana, našu Kuriju Alapić -istaknula je predsjednica Udruge Sandra Maršić.

Osim pečenika, u gastro ponudi bili su i turopoljski štrukli Cipov, proizvodi medičara Saraga, te ostale domaće delicije, a pekao se i roštilj. Dobrog ‘štimunga’ zasigurno nije nedostajalo!

U galeriji fotografija pogledajte kako je bilo…