Home Izdvojeno FOTO Mališani Lojtrice obilježili Dan planeta Zemlje

FOTO Mališani Lojtrice obilježili Dan planeta Zemlje

PODIJELITE

Svakodnevno, kroz različite aktivnosti, u Dječjem vrtiću Lojtrica brinu se za prirodu. Danas im je bio poseban dan, ipak je planeta zemlja slavila svoj rođendan. Baš kako se to čini diljem svijeta, i oni su skretali pažnju na značaj očuvanja prirode i sprječavanja negativnih posljedica po životnu sredinu. Mališani Lojtrice uređivali su vrtićko dvorište i sadili biljke.

vrtic-lojtrica-velika-mlaka-tzvg-djeca-cvijeće-planeta-zemlja-7.jpg

aa– Kod djece potičemo i razvijamo svijest o važnosti zaštite okoliša, jer i sama djeca primjećuju kad se šeću s roditeljima ili kad su u parku, koliko ima odbačenog smeća, a ne na mjestima na kojima bi smeće trebalo biti. Sve to što djeca zapaze, kroz razgovore i aktivnosti, potičemo tu njihovu malu svijest – kaže odgojiteljica Vanja.

Dan planeta Zemlje 22. travnja se obilježava na svim kontinentima brojnim događajima. Ovogodišnji je slogan ‘Naš je red da vodimo’ s naglaskom na održivi razvoj. Cilj je i kod najmlađih skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog globalnog onečišćenja.

– Od te najranije dobi ako kod djece razvijemo osjećaj za lijepo i uredno te za čuvanje okoliša, kasnije će u odrasloj dobi stečeno znanje moći dijeliti sa drugima, baš kao i vlastitoj djeci. U pitanju je jedan lanac. Mi učimo svoju djecu, a ona kasnije svoju – dodala je odgojiteljica.

vrtic-lojtrica-velika-mlaka-tzvg-djeca-cvijeće-planeta-zemlja-17.jpg

Očuvanje prirodnog okoliša u kojem će stanovništvo i turisti ugodno boraviti jedna je od bitnijih zadaća velikogoričke Turističke zajednice, ističe njezina predsjednica Milada Mesarić.

– Za ostvarenje tog našeg cilja jako nam je bitno da imamo građane koji su svjesni važnosti očuvanja tog lijepo uređenog okoliša. Zato krećemo od edukacije naših najmlađih po vrtićima, u slučaju da u vlastitoj kući ne vide takve primjere, da ih ponesu iz vrtića – napominje Mesarić.

Turistička zajednica je vrtiću pomogla u nabavci sadnog materijala, kako bi djeca o cvijeću mogla brinuti tijekom cijele godine.

[print_gllr id=23753]