Home Izdvojeno FOTO KUD ”Dučec” održao Božićni koncert

FOTO KUD ”Dučec” održao Božićni koncert

PODIJELITE

U petak, 29. prosinca, u Društvenom domu u Mraclinu Kulturno-umjetničko društvo ”Dučec” održalo je tradicionalni Božićni koncert. Na koncertu su nastupile gotovo sve skupine društva: dječji folklorni zbor – srednja skupina Društva, starija folklorna skupina te vokalna skupina uz pratnju tamburaša. Članovi Dučeca izveli su dvadesetak božićnih napjeva i pjesama iz gotovo cijele Hrvatske. Tamburašima i vokalnoj skupini ovo je bio prvi cjelovečernji koncert, a ženski tamburaški sastav također je prvi put sudjelovao na Božićnom koncertu.

Tajnik KUD-a, Matija Kos, u ime svih članova Dučeca pozdravio je okupljene te im zaželio čestit i blagoslovljen Božić te sretnu Novu godinu.– Ovo je bio posljednji nastup Dučeca u 2017., a događanja u odlazećoj godini zaista je bilo mnogo – od Dana svetog Vida pa do Dučecovih spelancija koje su vrlo dobro primljene od strane mještana, ali i gostiju izvan Mraclina. Pozivamo vas da nas pratite i dalje, hvalite kad je nešto dobro. Slobodno nas i kritizirajte, jer greške se uvijek događaju. Mi smo amateri, volonteri koji sve ovo rade iz ljubavi prema Društvu i prema Mraclinu. Trudit ćemo se sljedeće godine biti još bolji – istaknuo je tajnik Kos i zahvalio svima na dolasku na koncert, te onima koji prate rad Društva tijekom cijele godine.

Okupljenima se obratio i kapelan, vlč. Marko Čolak s pozdravima u svoje ime i u ime župnika, vlč. Đure Saboleka. Osvrnuo se na mlađe skupine Društva te izrazio veliko zadovoljstvo gledajući i slušajući ih.Na kraju koncerta, svi izvođači i publika izveli su pjesmu ”Narodi nam se”, a potom su se svi družili na domjenku.

KUD ”Dučec” trenutno je na zasluženom odmoru. Nove pripreme za nadolazeće nastupe u 2018. godini počinju već 15. siječnja. Članovi Dučeca predstavit će se na Gradskoj smotri folklora te 20. obljetnici rada Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice.

foto: Vlado Vinetić, Vesna Tafra